11 gratis alternativer til Excel du burde vite

Det er det alternativene kan tilby

Gratis alternativer til Excel kan være av interesse for forskjellige brukere: Programmene er nyttige for små og mellomstore selskaper som bruker dem til bokføring og til sortering av ulike data. Men også for private brukere som liker å holde styr på planlegging og rengjøring.

Med sitt store antall applikasjoner er Excel fremdeles nummer 1 i regnearkfeltet. Imidlertid er det nå mange gratis alternativer som er spesielt egnet for mindre arbeidsmengder, og som knapt skiller seg fra bruken fra originalen.

  1. Gnumerisk
  2. OpenOffice Calc
  3. LibreOffice Calc
  4. PlanMaker
  5. Ashampoo PlanMaker
  6. Microsoft Excel Online
  7. Google Regneark
  8. WPS Office -regneark
  9. Spread32
  10. Zoho -ark
  11. Tall

Dette er gratis alternativer til Excel

Gnumeric: Stort omfang til tross for gammel programvare

Regnearksprogrammet Gnumeric ble utgitt i slutten av 2001. Den gratis programvaren tilbyr over 300 formler som kan brukes til å organisere, filtrere og lagre data. Det når ikke helt omfanget av Microsoft Excel, men tilbyr mange funksjoner som er viktige i hverdagen. Imidlertid har Windows -versjonene av Gnumeric ikke blitt vedlikeholdt eller videreutviklet siden 2015. De nye versjonene er rettet mot brukere av Unix og Linux. For Android -enheter kan regnearkprogrammet lastes ned fra Google Play.

En av særtrekkene ved Gnumeric -funksjonene er at grafer kan opprettes med GraphGuru. Blant annet lar programmet to grafer med forskjellige akser vises på bare ett tegneområde. Statistikkmenyen, som åpner for mange grunnleggende analysealternativer, er også interessant og nyttig. Programvaren tilbyr imidlertid ikke pivottabeller og tillater ikke bruk av makroer. I tillegg er brukerspråket engelsk, noe som begrenser antall mulige brukere.

Gnumeric er kompatibel med mange andre programmer: Den tillater for eksempel import og eksport til og fra:

  • Microsoft Excel
  • Microsoft Works -regneark
  • Borland Quattro Pro
  • HTML
  • LibreOffice
  • Apache OpenOffice
  • Applixware
  • XML

Gnumeric er et nøysomt program som bare stiller mindre krav til maskinvaren. Derfor kjører den godt på eldre datamaskiner og starter raskt. Imidlertid kan ikke store mengder data behandles med den.

Programmet tilbyr en høy grad av uavhengighet og er interessant for brukere som ikke trenger noen ekstra og overflødige funksjoner: Det er utelukkende et regnearkprogram. Andre alternativer, som presenteres i denne teksten, kommer alltid i forbindelse med andre programmer i en Office -pakke.

OpenOffice Calc: Pioneren blir skiftet ut

OpenOffice Calc er et av de eldste Excel -alternativene: Det har eksistert siden oktober 2001. Med godt 450 forskjellige applikasjoner inneholder sannsynligvis pakken alle applikasjonene som brukerne kan trenge i hverdagen. Beregningsfunksjonene kommer fra forskjellige delområder; de inkluderer:

  • Økonomi
  • Dato
  • Tid
  • statistikk
  • elementær matematikk

Tabeller administreres og lagres her. Du kan analysere, ordne, filtrere og redigere dem. Med bare noen få klikk kan du også dele dokumentene dine med andre brukere for redigering. En veiviser for diagrammer gjør det mulig å vise tabelldata tydelig og diagrammer oppdateres automatisk når de tilhørende tabellene endres. Pivottabeller er også mulig.

Etter spin-off fra LibreOffice (se nedenfor) droppet mange medlemmer av OpenOffice utviklingsteam: De jobber med videreføring av LibreOffice under et annet navn. Den videre utviklingen av OpenOffice har derfor stoppet. De fire siste publiserte versjonene brukes bare til vedlikehold og ikke til oppgradering av programvaren.

Likevel tilbyr OpenOffice fremdeles et bredt spekter av funksjoner. Det er også mulig å importere og eksportere filer fra Microsoft Excel, Borland Quattro Pro og HTML. Programmet tilbyr imidlertid ikke nettstøtte.

LibreOffice Calc: Et alternativ i hurtigbanen

Etter at LibreOffice skilte seg fra OpenOffice, ble det kontinuerlig utviklet og etter noen år overtok OpenOffice -programmet. Totalt sett er LibreOffice mer moderne og får oppdateringer oftere. I tillegg til en 32-biters versjon, har programmet også en 64-biters versjon, i motsetning til OpenOffice. LibreOffice Calc er også kompatibel med Microsoft Excel.

I tillegg, i motsetning til OpenOffice Calc, tilbyr LibreOffice Calc eksport av regneark i bildeformater og viser PDF -filer feilfritt. Det lar deg også sammenligne to separate regneark og enkelt importere beregninger fra eldre applikasjoner. Imidlertid krever LibreOffice mye minne og er heller ikke egnet for skyintegrasjon. For dette formålet ble Collabora Online opprettet på grunnlag av LibreOffice.

PlanMaker - SoftMaker FreeOffice2021-2022

PlanMaker er regnearkverktøyet i gratis kontorpakke FreeOffice2021-2022. Pakken er imidlertid også tilgjengelig i større skala: SoftMaker Office -modulen kan imidlertid belastes.

Du kan redigere tabellene og regnearkene med mer enn 350 regnefunksjoner som du er kjent med fra Microsoft Excel - inkludert pivottabeller. Oppgaver som organisering, analyse, filtrering og redigering er like enkle som i de andre Excel -alternativene. De mer enn 80 mulige diagramtypene for representasjoner i 2D og 3D er spesielt egnet for presentasjoner.

Gratisversjonen mangler noen funksjoner du bør være kjent med fra andre alternativer til Microsoft Excel: for eksempel kan du ikke fjerne tomme eller doble linjer, og datakonsolidering fungerer heller ikke her. I tillegg inkluderer den slanke, gratis pakken ingen inngangskontroll og tillater ikke oppretting eller redigering av cellemaler. Bare lagring og åpning av XLS- og XLSX -filer fungerer.

Ashampoo PlanMaker i Ashampoo Office gratis

Ashampoo Office Free er et annet gratis alternativ til Microsoft Office -pakken. Et av de tre verktøyene som er inkludert er PlanMaker for regneark. Programmet kan åpne Microsoft Excel -filer og lagre sine egne filer i Microsoft -format. Andre filformater som kan redigeres inkluderer:

  • SYLK
  • RTF
  • DIF
  • dBase
  • CSV
  • tekst
  • PM

Et annet plusspunkt er at dokumentene som er opprettet også kan eksporteres som PDF.

Funksjonsområdet til Excel -alternativet er stort; Over 430 aritmetiske funksjoner er tilgjengelige. Dataene dine kan inneholde opptil en million rader og over 16 000 kolonner. De mer enn 80 diagrammene du kan vise innholdet i tabellene med, er spesielt nyttige. 3D -variantene kan roteres i verdensrommet. I tillegg til de praktiske formateringsalternativene, kan du også lage dine egne individuelle formatmaler.

Microsoft Excel Online: Knapt færre funksjoner enn originalen

Hvis du har en Microsoft -konto, har du også tilgang til Office Online -pakken og 5 GB datalagring i OneDrive -skyen. Microsoft Excel Online fungerer nesten akkurat som skrivebordsversjonen, så når du åpner den, viser den noen maler og de sist åpnede filene. Av de 471 funksjonene som Microsoft Excel tilbyr, er 411 oppført i online -versjonen. Du kan imidlertid også bruke de andre 70.

Diagrammene som brukes for å illustrere innholdet i tabellene, kan ha hvilken som helst form som tilbys av fullversjonen. Valget av farger er imidlertid begrenset i den gratis online -versjonen. Dette påvirker imidlertid ikke funksjonaliteten.

Nettversjonen av Microsoft Excel har blitt utvidet med årene: Etter at pivottabeller ikke var mulig i begynnelsen, er de nå en del av de vanlige alternativene. Hvis du mangler en funksjon, kan du legge den til via Google Play. En funksjon som online -versjonen har foran den opprinnelige versjonen er undersøkelsen: Du kan lage og evaluere undersøkelser med bare noen få klikk ved hjelp av Microsoft Excel Online.

Det er spesielt enkelt å redigere dokumenter sammen i nettversjonen: Du lagrer tabellen i skyen og gir dine ansatte tilgangsrettigheter. De kan redigere dokumentene og lagre endringene. Det er ikke lenger nødvendig å sende Excel -regnearkene via e -post.

Nettversjonen har imidlertid noen begrensninger: Her kan du bare åpne filer opp til en størrelse på 10 MB. I mange tilfeller bør det imidlertid være tilstrekkelig. Videre åpner programmet bare de nye XLSM- og XLSX -filene. Du må kanskje konvertere eldre dokumenter til de nye filene for å kunne åpne dem. I tillegg kan makroer ikke brukes i online -versjonen.

Google Sheets: Et virtuelt Excel -alternativ

Google Sheets (original: Google Sheets) er en del av Google Docs -pakken. Funksjonene ligner veldig på Microsoft Excel -versjonen, men fokuserer mer på redigering på nettet. For eksempel støtter den Google Analytics, så den henter dataene fra selve applikasjonen, setter den inn i tabellene og evaluerer den.

Google Sheets kan også installeres som en app på smarttelefonen, som støtter rask behandling. Ulike brukere kan gi forskjellige autorisasjoner til dokumentene - noen kan lese dem, andre redigere dem. Deling og samtidig redigering av dokumenter er enkle å håndtere: brukere kan til og med chatte med hverandre i tabellvinduet.

Du trenger ikke å bruke makroer i den opprinnelige versjonen av Google Regneark. Hvis du imidlertid vil bruke funksjonen, kan du legge den til ved hjelp av tilleggsprogrammer. Hvis du vil bruke Google Regneark, må du logge på med en Google -konto. Dataene blir automatisk sikkerhetskopiert i Google Disk når de brukes.

Du trenger ikke å laste ned eller installere noe for å bruke Googles gratis Excel -alternativ: hele omfanget og all redigering foregår i skyen. Programmet forutsetter imidlertid at du alltid har en Internett -tilkobling. Google Sheets er også kompatibelt med Microsoft Excel; dokumentene kan åpnes, redigeres og lagres i passende format.

WPS Office -regneark: Den slanke versjonen

I tillegg til et tekst- og presentasjonsprogram, tilbyr WPS Office -pakken også et alternativ til Excel. Det er imidlertid en gratis og en betalt versjon her. Selvfølgelig er ikke alle funksjonene inkludert i den gratis.

I motsetning til forgjengeren kommer WPS Office med skytilgang. For å kunne bruke 1 GB lagringsplass må du logge på gratis med en Google-, Facebook- eller Twitter -konto. Du kan åpne, redigere og lagre de fleste Microsoft -filer i WPS Office -regneark. Over 300 formler er tilgjengelige for deg. Bruk et av de mer enn 30 2D -diagrammene for å visualisere innholdet i tabellene. Pivottabeller er også mulig.

Imidlertid har WPS Office -regneark også noen ulemper: Programmet viser annonser under behandling. Den gratis versjonen lar deg ikke redigere og konvertere PDF -filer. I den betalte versjonen har du 20 GB skylagring tilgjengelig i stedet for 1 GB.

Spread32: Regneark i lommestørrelse

Hvis du bare har liten plass og du ikke trenger et regnearkprogram i stort format, er Spread32 akkurat det riktige programmet: Med en slank størrelse på 300 KB, passer den på hvilken som helst pinne. Du trenger imidlertid ikke laste ned eller installere det; den er umiddelbart klar til behandling.

Spread32 er kompatibelt med Microsoft -formater. Du kan bruke makroer i den og vise innholdet i tabellene i diagrammer. Med 327 kommandoer dekkes de nødvendige funksjonene for mange brukere. Spesielt for brukere som knapt finner veien rundt i jungelen av de mange funksjonene i Microsoft Excel, kan denne slankede versjonen være det bedre alternativet - og det er en gratis.

Zoho Sheet: En sterk prestasjon

Et annet gratis Excel -alternativ kommer fra India: Zoho Sheet, som mange forbinder med nettstedets delikate pastellfarger, tilbyr over 350 forskjellige funksjoner. 27 typer diagrammer kan lages med flere akser og pivottabeller er tilgjengelige. Du kan redigere Microsoft Excel -filer i Zoho -arket, i tillegg til andre formater, for eksempel:

  • ODS
  • CSV
  • TSV
  • HTML
  • PDF

Det er spesielt praktisk at makroene også blir vedtatt når Microsoft Excel -filer lastes opp og åpnes. Du kan gi andre mennesker lese- og redigeringsrettigheter.

Zoho -arket er intuitivt å bruke - men du bør ta i betraktning at det ikke er noe tysk taleutgang. De som er vant til det, vil også savne AutoFill -verktøyet. I tillegg er det ingen knapp du kan angre den siste handlingen med.

Tall: Apple imponerer med sin attraktive design

Apple designet iWorks -pakken spesielt for Mac, iPhone og iPad: den tilsvarer omtrent de andre Office -pakkene. Den viktige delen for regnearket er tall. Fremfor alt er programmet avhengig av den visuelt tiltalende presentasjonen av tabellinnholdet. Med rundt 250 forskjellige funksjoner tillater det mange fakturaer og operasjoner, om enn ikke så mange som noen av de andre gratisprogrammene. Den er imidlertid kompatibel med Microsoft Excel -filer, og CSV -filer og PDF kan også redigeres med den.

Programmet fra Apple gir maler for mange vanlige oppgaver. Diagrammer opprettes med bare noen få museklikk, og pivottabeller kan også redigeres. I tillegg kan flere mennesker arbeide samtidig på sine respektive sluttapparater og i iCloud med dokumenter som de har tilgangsrettigheter til.

Dette er det du bør se etter når du velger gratis regnearkprogramvare

Når du velger ditt gratis alternativ til Excel, er dine krav og ønsker viktige. Tenk nøye over oppgavene du trenger programvaren til. Med svært håndterbare datamengder kan et lite program som Spread32 være tilstrekkelig. For Linux -brukere som ikke trenger resten av Office -pakkene og kan klare seg uten makroer og pivottabeller, er Gnumeric ideell.

Med større datamengder, for eksempel i mellomstore selskaper, gir mer omfattende programmer som OpenOffice Calc eller LibreOffice Calc mening. Hvilket av de to programmene du til slutt foretrekker er også en smakssak. Imidlertid lukker hyppige oppdateringer sikkerhetshullene i LibreOffice raskere. For selskaper er dette et poeng som ikke bør ignoreres.

I utgangspunktet, før du bestemmer deg for programvare, bør du finne ut hvilke funksjoner som er viktige for deg.

  • Verdsetter du makroer?
  • Jobber du mye med svingbord?
  • Vil du ha så mange forskjellige diagrammer som mulig?
  • Hvilke filer vil du redigere?
  • Er det viktig for deg at programmet ikke krever mye minne?
  • Er skyen viktig eller umulig som lagring og arbeidsplass?
  • Hva slags operativsystem bruker du?
  • Hvor gammel er datamaskinen din?

Svaret på disse spørsmålene vil avgjøre hvilket av programmene som passer for deg. Det er verdt å sammenligne dem nøye på forhånd. Du kan også laste ned det største programmet til datamaskinen din hvis du trenger andre programmer senere. Dette kan imidlertid være kontraproduktivt: passende kommandoer kan være vanskeligere å finne, eller du kan kaste bort verdifullt minne på datamaskinen.

Alternativene til Microsoft Excel er omfattende

Microsoft Excel er ikke bare det mest populære, men også et av de eldste regnearkprogrammene som fortsatt eksisterer: forgjengeren, Microsoft Multiplan, ble avviklet i 1990. Microsoft Excel er programvaren som mange andre regnearkprogrammer må måles mot. Det er imidlertid ikke ideelt for hver bruker: De som trenger færre funksjoner, kan også være fornøyd med et slankere program.

Nesten alle alternativer til Microsoft Excel er basert på nummer 1. Dette er nyttig fordi operasjonen ofte er lik og derfor relativt enkel å bruke. I tillegg prøver produsentene av alternativene å gjøre programmene kompatible med Microsoft Excel -filer. Følgelig kan du sammenligne gratisprogrammene og velge et som passer dine behov.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave