Excel: Kjør makro automatisk når du endrer en celle

Ved daglig arbeid i Excel kan det være nødvendig å reagere på endringer i en tabell eller regneark. Manuell sporing av endringer er utsatt for feil. Av denne grunn er det fornuftig å foretrekke en automatisert løsning med en bestemt makro. Hvis du for eksempel ønsker å kjøre en makro i det nøyaktige øyeblikket når det gjøres endringer i en tabell, kan du gjøre dette med en såk alt "worksheet change event" .

Bruk funksjonen for endring av regneark, som du finner i VBA-kodeeditoren i Microsoft Excel, funksjonen utløses hver gang noe endres i regnearket eller i en tabell.For eksempel, hvis celler legges til eller slettes, verdier legges inn eller formler endres, kjøres makroer automatisk.

Hvordan implementere en endringshendelse for regneark i Excel?

" Det er enkelt å bruke endringshendelsen for regneark. Åpne arbeidsboken som skal automatiseres, og høyreklikk for å navigere til arkfanen. Velg Vis kode fra hurtigmenyen. Dette vil åpne koderedigering slik at en endringshendelse for regneark kan opprettes for det arket. Følgende eksempel viser hvor enkelt det er å bruke funksjonen. "

Hvordan kan du binde en programkode til et regneark?

I endringshendelsesbehandleren for regnearket kan du skrive kode for å svare på endringer i regnearket. For å koble programkoden til et regneark, fortsett som følger:

1. Åpne arbeidsboken.

2. Høyreklikk på arket du ønsker i arkfanen nedenfor og velg VIS KODE fra hurtigmenyen.

Excel åpner deretter VBA-editoren. Aktiver nå WORKSHEET-oppføringen fra den første utvalgslisten (GENERELT), som vist i følgende figur:

Excel vil nå automatisk inkludere et underprogram i arbeidsboken din. Enhver setning du legger inn i dette underprogrammet vil bli utført så snart en endring skjer i det tilsvarende regnearket.

Med målparameteren sender programmet adressen til cellen der noe ble endret. For å teste denne funksjonen, skriv inn følgende kommando i underprogrammet (mellom linjene som begynner med Sub og End):

" MsgBox(Du endret & mål.adresse &.)"

Så snart du endrer en celle i regnearket, vil Excel umiddelbart vise deg følgende meldingsvindu:

Tips: Vil du at makroen skal være strukturert på en slik måte at den bare reagerer på endringer i enkelte celler? Deretter knytter du Target-parameteren til en spørring der du navngir cellene der du vil at makroen skal være aktiv.

Opsummert er det mulig å implementere en endringshendelse for regneark i Microsoft Excel med bare noen få trinn. Denne enkle makroen sikrer at du mottar et varsel så snart alle eller definerte celler i tabellen er endret. På denne måten opprettholder du oversikt og er informert om alle relevante endringer, spesielt ved omfattende regneark.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave