Enterprise -programvare i åpen kildekode

Innholdsfortegnelse

I dag kretser alt i nyhetstickeren om åpen kildekode -ERP -systemer. ERP betyr "Enterprise Resource Planning". Dette er modulprogrammer som ideelt sett helt kan administrere et selskap. Modulene inkluderer regnskap, kunde og ansatte

Åpen kildekode har store fordeler innen ERP -området: Siden programvaren er så kompleks, må den alltid tilpasses grundig. Dette fungerer mye bedre hvis kildekoden er åpen. På dette området betyr imidlertid ikke "åpen kildekode" "gratis": På grunn av kompleksiteten i programmene må det investeres betydelige summer i implementeringen, selv uten lisenskostnader. Her er noen av de beste ERP -programmene som er tilgjengelige på tysk.
Compiere
Et av de første ERP -systemene med åpen kildekode var Compiere. Imidlertid ble Compiere overtatt av investorer som kastet åpen kildekode -konseptet over bord. Prosjektet kan fortsatt lastes ned, men er nå utdatert.
https://sourceforge.net/projects/compiere/
Adempiere
Fordi de ikke var enige i Compiers forretningspolitikk, grunnla open source-samfunnet Adempiere-spin-offen. Under dette navnet fikk prosjektet nytt liv og har blitt aktivt utviklet den dag i dag. Adempiere drives av en stiftelse og støttes av et stort antall implementeringspartnere rundt om i verden.
http://adempiere.net
metafresh
Metafresh ser seg ikke som en spin-off, men som en distribusjon fra Adempiere. Som en distribusjon følger denne programvaren alltid den nåværende Adempiere og tilpasser den for kundene. metafresh, som Adempiere, er lisensiert under GPL2.
https://metasfresh.com/open-source-erp/
helium
Med moduler for innkjøp, salg, lagerstyring, produksjon og forvaltning viser Helium sine styrker fremfor alt innen elektronikk, metallbearbeiding, maskinteknikk, mat og kjemisk industri.
https://www.heliumv.com

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave