Formater Excel -kommentarer og endre utseendet

Hvordan du kan utforme kommentarer og notater slik du vil

Hvis du ofte legger til kommentarer (også kalt notater) i cellene i listene dine, har du noen ganger ønsket å endre måten de vises på.

For å gjøre kommentarene lettere å lese, kan det være lurt å endre skriftstørrelse eller farge. Ved første øyekast ser det imidlertid ikke ut til at Excel tilbyr noen alternativer for å endre standardformateringen. Men det er ikke sant, alternativene er bare litt skjult.

Du kan redigere tekst i en kommentar på samme måte som du redigerer tekst som er angitt andre steder i regnearket. Gjør følgende for å gjøre dette:

  1. Høyreklikk på cellen med kommentaren.
  2. Velg kommandoen EDIT COMMENT fra hurtigmenyen.
  3. Bruk kommandoen KOMMENTAR fra FORMAT -menyen hvis du bruker Excel 2003 eller tidligere. I Excel 2007 og Excel 2010 bruker du hurtigtasten CTRL 1.
  4. Gjør formateringsinnstillingene for den aktiverte kommentaren i boksen nedenfor.
  5. Etter at du har gjort all formateringen, bekrefter du innstillingene med OK -knappen.

Du kan vise ytterligere formateringsalternativer for kommentarer i tabeller via VIS - VERKTØYSTOLER og TEGNING -verktøylinjen. Knappene på denne verktøylinjen kan for eksempel brukes til å endre rammefarge eller definere en 3D -skygge.

Endre fargen på bakgrunnen til kommentarene

I tillegg til skriftfargen har du også muligheten til å endre bakgrunnsfargen på en kommentar individuelt.

Du kan for eksempel bruke fargen på kommentarene for å formidle tilleggsinformasjon, for eksempel røde kommentarer for notater om formler og grønne kommentarer for notater om dataregistrering.

Du kan redigere tekst i en kommentar på samme måte som du redigerer tekst som er angitt andre steder i regnearket. Gjør følgende for å gjøre dette:

  1. Høyreklikk på cellen med kommentaren.
  2. Velg kommandoen EDIT COMMENT fra hurtigmenyen. Kommandoen er tilgjengelig i alle Excel -versjoner.
  3. Excel viser nå kommentaren i et vindu. Høyreklikk på rammen i kommentarfeltet og velg kommandoen FORMAT COMMENT, som alle Excel-versjoner tilbyr deg. Alternativt kan du også bruke tastekombinasjonen CTRL 1 for å vise vinduet.

    Gjør formateringsinnstillingene for den aktiverte kommentaren i dialogboksen.
  4. Etter at du har angitt formateringen, bekrefter du innstillingene med OK -knappen.

For eksempel, for å endre bakgrunnsfargen til en kommentar, bruk kategorien FARGER OG LINJER. Illustrasjonen nedenfor viser hvordan en kommentar med rød bakgrunn ser ut:

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave