Opprett automatisk referanse til den siste (nederste) cellen i en Excel -liste

Innholdsfortegnelse

Slik lager du en formel der det laveste innholdet i et Excel -regneark alltid vises, som du kan legge til kontinuerlig

Legger du hele tiden til nye verdier i tabeller og lister i Excel og legger til disse verdiene nedenfor? I tilfelle av en bestillingsliste, for eksempel, vil du motta en kontohistorikk.

Du vil derfor alltid ha tilgang til den siste verdien i listen i en annen posisjon uten å endre formelen eller referansen. Du kan gjøre dette med en matriseformel. Hvis du vil bestemme innholdet i den nederste ikke-tomme cellen i et regneark for et celleområde, vil følgende matriseformel hjelpe deg:

= INDEKS (område, MATCH (SANN, HVIS (ISBLANK (område), område), 1))

Med RANGE angir du referansen til celleområdet der du vil bestemme innholdet i den nederste, ikke-tomme cellen (f.eks. A1: A1000). Følgende figur viser bruken av formelen i praksis:

Når du angir formelen, må du kontrollere at det er en matriseformel. Du kan kjenne igjen en matriseformel ved at Excel viser den med krøllete parenteser.

I motsetning til normale formler, som bare slutter med ENTER, må du avslutte matriseformler med CTRL SHIFT ENTER. Excel legger deretter automatisk til de krøllete selene. Du bruker også denne tastekombinasjonen etter hver endring av formelen.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave