Rask feilmeldinger fra VLOOKUP -funksjoner raskt

Få feilaktige resultater ut av veien

Når du arbeider med Excel -funksjonen VLOOKUP, kan det oppstå problemer hvis referansetabellen er på et annet regneark enn den tilhørende funksjonen. Etter at du har angitt et søkekriterium, kan feil verdi null noen ganger returneres. Hvis derimot feilmeldingen #NV vises, er det ikke en innstillingsfeil, men en applikasjonsfeil. Dette problemet blir behandlet med en formel.

Problemet med feil verdi null oppstår når alternativet "Alternativ formelberegning" er aktivert for regnearket som inneholder referansetabellen. For å rette opp dette, åpne regnearket som inneholder referansetabellen, og fortsett deretter som følger:

Versjoner fra Excel 2010 og Excel 365

Åpne kommandoen "Excel -alternativer" via "Fil", og klikk deretter på "Avansert" -fanen. Der finner du under "Lotus -kompatibilitetsinnstillinger for:" muligheten til å deaktivere "alternativ formelberegning". Bekreft deretter oppføringen med "Ok".

Excel 2007

Åpne knappen og hente frem "Excel -alternativer" derfra. Fanen "Avansert" tar deg nå til "Lotus -kompatibilitetsinnstillinger for:" som ligger nederst. Den "alternative formelberegningen" kan deaktiveres der. Bekreft deretter oppføringen med "OK".

Versjoner opp til Excel 2003

Velg kommandoen "Excel -alternativer" og klikk deretter på "Overfør" -fanen. Der finner du muligheten til å deaktivere "alternativ formelberegning" under "Regnearkalternativer". Bekreft deretter oppføringen med "OK".

Forekomsten av dette problemet skyldes det faktum at de individuelle Excel -regnearkene ikke ble konfigurert jevnt, og derfor kunne ikke cellen med verdien som ble brukt, evalueres riktig. Så snart alternativet for "alternativ formelberegning" er slått av, fungerer imidlertid funksjonen igjen uten feil.

Mer vanlige feilmeldinger

Arbeid med VLOOKUP kan også føre til flere feilmeldinger. Når du kjenner dem, kan du raskt finne roten til problemet og løse det. De vanligste feilmeldingene i tillegg til #NV og #NULL! tilhøre:

feilmelding

Opprinnelse og løsning

######

Denne feilen indikerer at visningsområdet til den berørte cellen ikke er stort nok til å vise verdien den inneholder fullt ut. Dette problemet kan løses veldig raskt ved å redusere den angitte skriftstørrelsen eller øke bredden på den tilhørende kolonnen. I noen tilfeller kan problemet også spores tilbake til en forstørret skalering av hele regnearket.

#VERDI!

Denne feilmeldingen vises når verdien som brukes ikke er beregnet på handlingen du har utført. Dette er for eksempel tilfellet hvis du beregner med en celle som inneholder tekst i stedet for et tall. En rask måte å fikse dette problemet på er å korrigere den refererte verdien manuelt.

# DIV / 0!

Excel -beregninger kan heller ikke deles med verdien 0. Derfor, hvis du ser denne feilmeldingen i en av tabellene, vil Excel informere deg om feil inndeling. Denne feilen blir løst så snart du har korrigert formelen du brukte.

#ETTERNAVN?

Den tilsvarende feilmeldingen vises hvis du vil bruke en funksjon, men angir den feil (for eksempel når du angir = SUMM i stedet for = SUMME). Hvis du finner den spesifikke feilen og retter den, blir innholdet i den berørte cellen også vist etter ønske.

#RELASJON!

Hvis du skulle omstrukturere en tabell eller et helt regneark etter at det er opprettet, kan det skje at cellereferansene ikke lenger samsvarer med informasjonen du opprinnelig noterte. Dette er mest vanlig når du sletter en rad eller kolonne som fortsatt har en referanseverdi. Slettingen må deretter angres (Ctrl + Z) eller korrigeres manuelt om nødvendig.

#NUMMER!

Hvis tallet som er angitt eller utdata er for stort eller for lite til å bli behandlet av Excel, vises denne feilen i den respektive cellen. Det skjer vanligvis i effektberegninger der det har oppstått en inngangsfeil, og derfor når de berørte verdiene en feil grad.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave