Beregn antall dager i måneden i Excel - slik fungerer det i 4 trinn

Hvordan bruke Excel for å finne ut hvor mange dager det er i en måned

Selvfølgelig vet du hvor mange dager hver måned har til slutten av måneden. Men for tidsberegninger eller tidsplaner kan det være viktig å beregne hvor mange dager den tilsvarende måneden har for en variabel datoverdi i en celle. Det er forskjellige måter og midler for å oppnå dette.

Slik fungerer det: Bruk Excel til å finne ut hvor mange dager det er i en måned

Et eksempel: Startdatoen er i en tabell i celle A2. Bruk deretter følgende formel for å beregne hvor mange dager det er i den tilsvarende måneden:

= DAY (DATE (YEAR (A2), MONTH (A2) +1, 1) -1)

Det fungerer slik, trinn for trinn:

  1. Klikk på en celle der du vil vise ønskede dager i måneden (celle B2 i eksemplet).

  2. I funksjonsfeltet (fx) formelen: = DAY (DATE (YEAR (A2); MONTH (A2) +1; 1) -1). Eller bare kopier og lim dem inn i det aktuelle feltet.

  3. Trykk på Enter -tasten eller klikk på den lille grønne haken.

  4. Du vil nå se antall dager i den tilsvarende måneden. Hvis du ønsker det, kan du dra funksjonen til et hvilket som helst antall celler med et klikk med musen.

Hva gjør egentlig Excel -funksjonen?

Datofunksjonen setter inn år og måned fra startdatoen for celle A2. Deretter legger du til verdien 1 i måneden for å adressere den påfølgende måneden og definerer den første dagen i uken for denne måneden. Verdien 1 blir trukket fra denne første dagen. Dette resulterer i den siste dagen i forrige måned (dvs. i måneden for A2). Tallet på denne siste dagen trekkes deretter ut via en TAG -funksjon.

Lite triks for å forenkle formelen litt

Formelen kan forenkles litt med et triks. I stedet for å trekke en dag fra en datoverdi, kan du også utføre denne beregningen i DATE -funksjonen. Du kan gjøre dette ved å passere tallet 0 for dagen før i stedet for tallet 1 for den første i måneden. Dette sparer deg for å måtte konvertere til slutten av måneden. Den tilsvarende formelen, som du bruker i henhold til samme skjema som ovenfor, ser da slik ut:

= DAY (DATE (YEAR (A2), MONTH (A2) +1, 0))

For Excel -fagfolk: Komplekse løsninger for å bestemme ukedagene i en måned

Løsningen som bare bruker TAG -funksjonen er mye mer kompleks. Denne formelen har dette utseendet:

= 32-TAG (A1-TAG (A1) +32)

Hvordan fungerer den profesjonelle versjonen?

Den grunnleggende ideen med formelen er å gå tilbake til dag 0 i inneværende måned (som er den siste dagen i forrige måned). Legg den deretter til neste måned (dvs. måneden etter neste i forrige måned, derav 32) og bruk denne dagen i måneden til å bestemme lengden på den nåværende måneden.

Liten Excel -kunde: februar 1900 vises feil i Excel

Det er også en variant av denne formelen som omgår springår 1900 -problemet. Excel forutsetter i datorkalkuleringene at den var 02/29/1900. Det er ikke tilfelle. Derfor gir datoberegninger i 1900 ofte feilaktige resultater. Formelen som ble endret med år 1900 -lappen er:

= 32-TAG (A2-TAG (A2) + 32 + 366 * (A2 <61))

En annen metode for å beregne dagene i en måned i Excel

Varianten med en matriseformel er også en veldig kreativ løsning. Skriv inn følgende formel ved å bruke hurtigtasten "Ctrl + SKIFT + Enter" for at den skal fungere:

= MAX (DAY (A1 + 27-DAY (A1) + {1; 2; 3; 4}))

Skjermbildene ble laget med Excel versjon 2016.

Vanlige spørsmål: Spørsmål som brukere har stilt oss om emnet

Hvorfor sorterer ikke Excel bare listen min for meg?

For det første trenger Excel minst én kolonne eller rad som inneholder informasjon som bokstaver eller tall. I tillegg må minst en av cellene som inneholder informasjonen ha blitt merket. Ellers vet ikke Excel hva de skal referere til når du sorterer.

Jeg finner forskjellige formler overalt for å vise meg dagene i måneden i Excel. Er det riktig?

Ja, det er riktig. Det er en rekke mulige måter å løse dette problemet på. Vi har beskrevet fem av de vanligste løsningene i vår guide. Vi anbefaler å prøve disse og velge en personlig favoritt.

Hvordan kan jeg til og med sortere tall i Excel?

For å sortere tall i en bestemt rekkefølge, klikker du først på en celle i kolonnen du vil sortere. I "Data" -området finner du gruppen "Sorter og filtrer". Der kan du velge forskjellige sorteringsalternativer. Velg for eksempel "Sorter etter størrelse" og enten "stigende" eller "synkende". Excel sorterer listen etter ditt valg.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave