Excel: Det er så enkelt å avrunde tall til enda tusenvis

Budsjettpresentasjoner og planlegging med enda tusenvis

Det er spådommer eller prognoser som er viktige for privatpersoner i hverdagen eller for selskaper for utvikling av deres forretningsaktiviteter. Den mest kjente prognosen er værmeldingen, som oppdateres kontinuerlig daglig og er nyttig og interessant for de fleste. Politikere er interessert i detaljene i spådommene før valget.

Bedrifter er også interessert i spådommer, som i forretningssjargong kalles prognoser. En prognose er en prosess der fremtidig utvikling beregnes ved hjelp av eksisterende eller nåværende data og trendanalyser. Den fremtidige utviklingen av aksjer og andre verdipapirer vises for eksempel ved hjelp av prognoser.

Det samme gjelder beregninger for fremtidig salg, markedsandeler eller andre selskapsnøkkeltall. Denne typen prognoser er avgjørende for at ledere og bedriftseiere kan ta vidtrekkende beslutninger. Prognoser bør ikke alltid beregnes på de eksakte euro- og centbeløpene og vises som reelle verdier i regnearket. Siden prognoser og prognoser sjelden er 100% nøyaktige, er det fornuftig å avrunde resultatene av beregninger i regnearket - og ignorere desimaler i tallene, for eksempel. Med RUND -funksjonen gjør Excel det enkelt for brukere å for eksempel runde skjeve tall i Excel -tabeller til til og med tusenvis.

Eksempel: Hvordan bruke RUND -funksjonen for tall i Excel

Ett selskap har bestemt at tilleggskostnadene for midlertidig ansatte vil være til en planlagt verdi på EUR 123.423,77. I prognoser for kostnader er det umulig å gi den eksakte verdien. Av denne grunn bør prognosen for merkostnadene avrundes til 123 000 euro. Ved å bruke dette avrundede, jevne tallet, bør det gjøres klart for skaperen og alle seerne av regnearket at det er en omtrentlig planlegging og beregnede verdier.

Bruk RUND -funksjonen til å avrunde tall til enda tusenvis:

= RUND (A1; -3)

Denne formelen avrunder verdien i celle A1 til tre steder før desimalpunktet til et enda tusen. Hvis du vil avrunde til titusenvis i stedet, bruk -4 som et argument. For å runde til hundrevis, bruk -2 som argument.

Følgende figur viser bruken av Excel -funksjonen i praksis:

Bruk ROUND UP og ROUND DOWN -funksjonene effektivt

I tillegg til funksjonen RUND, som du kan bruke sammen med argumentene -2, -3 og -4 for effektivt å jevne ut prognosetall, kan du også bruke avrundings- og avrundingsfunksjonene i Excel.

Funksjonene ROUND UP og ROUND DOWN er nyttige når det er viktig for deg å generelt runde et tall opp eller ned. Gjør følgende for å bruke funksjonene:

  1. I det første trinnet velger du cellen du vil avrunde tallene opp eller ned.

  2. Skriv inn følgende formel i cellen: "= ROUNDUP (C1; 0)" og ikke ta med mellomrom i formlene.

  3. Det innsatte tallet 27.49 avrundes automatisk til 28 - uten desimaler eller desimaler.

Hvis du alltid vil avrunde tallet, bruker du RUNDT NED -funksjonen.

Info:

I tillegg til funksjonene RUND, RUND NED og RUND OPP, kan du også bruke V RUND -funksjonen i Excel. VROUNDS -funksjonen kan brukes til å bestemme tallet som er avrundet til et multiplum.

Sammendrag: Avrunding i Microsoft Excel kan automatiseres

I mange tilfeller er det fornuftig å automatisk runde tall opp eller ned i et Excel -regneark. Avrundingstall er spesielt nyttige for prognoser som viser at utsagnet er estimert. Regnearkskapere drar nytte av større klarhet med ROUND -funksjonen. I tillegg blir det klart for seerne at dataene som presenteres ikke er reelle, men snarere prognosedata og tall. I tillegg til ROUND -funksjonen, kan ROUND UP- og ROUND DOWN -funksjonene samt V ROUND også brukes til å runde skjeve tall individuelt.

FAQ

Når er det fornuftig å runde tall i et regneark?

Det er flere bruksområder for avrunding av tall i regneark. Spesielt når det gjelder prognoser og prognoser, blir tallene avrundet i trinn på tusen eller ti tusen. De avrundede tallene gjør det klart at dataene er prognose.

Er det mulig å angi nøyaktighetsgraden i Excel for RUND -funksjonen?

Avrundingsgraden kan avgjøres ved hjelp av forskjellige argumenter eller tall i en formel. I følge eksemplet ovenfor: Argumentet -2 runder til hundrevis, -3 til tusenvis og argumentet -4 runder til titusenvis.

Når bruker du VROUNDS -funksjonen?

Funksjonen VRUNDEN kan brukes til å avrunde til et multiplum av en spesifisert verdi. For eksempel, hvis du vil avrunde tallet 10 til nærmeste multiplum av 3, er resultatet 9. Det neste multiplumet av tallet 20 vil være 18.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave