Excel: legg til eller trekk fra månedstall

Innholdsfortegnelse

Hvordan bruke en Excel -dato til å beregne en påfølgende avtale med forskjellige måneder

Vil du beregne en ny datoverdi basert på en gitt dato som skal ligge et visst antall måneder i fremtiden eller tidligere?

For å gjøre dette kan du bruke den lille bordfunksjonen EDATUM. Denne funksjonen har imidlertid den ulempen at den er en del av "Analysis Functions" -tillegget og derfor må aktiveres separat i Excel-versjoner til og med 2003.

Hvis du i stedet utfører beregningen med standardfunksjoner, får du en formel som fungerer i alle versjoner av Excel uten problemer.

Hvis en tabell inneholder startdatoer i kolonne B og antall måneder i kolonne C, kan du bruke følgende formel til å beregne den resulterende datoen i fremtiden:

= DATO (ÅR (A2), MÅNAD (A2) + B2, DAG (A2))

Følgende figur viser bruken av formelen i praksis:

Hvis du vil at avtalene skal flyttes inn i fortiden i stedet for å flytte avtalene til fremtiden, bruker du subtraksjonen via et minustegn i formelen i stedet for tillegg.

Vær oppmerksom på at funksjonen alltid flytter avtalene nøyaktig til den tilsvarende dagen. Hvis den tilsvarende dagen i måneden ikke eksisterer i den resulterende måneden, vil datoen bli flyttet inn i fremtiden tilsvarende. For eksempel, hvis du har datoen 31.7 flytte to måneder inn i fremtiden, vil dette være 31. september. resultat. Denne datoen eksisterer imidlertid ikke fordi september bare har 30 dager. Derfor beregner formelen datoen 1.10. som en forskjøvet dato.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave