Endre rekkefølgen på dataene i Excel -stolpediagrammet og omorganiser dataene

Innholdsfortegnelse

Hvis du ikke er fornøyd med rekkefølgen på stolpene på et diagram, er det ikke nødvendig å omorganisere dataene. Bruk i stedet et triks for å lage en annen sekvens med søyler.

Når du viser mer enn én dataserie i et diagram, bruker Excel rekkefølgen på dataene i tabellen som rekkefølgen i diagrammet. Hvis du vil justere denne rekkefølgen av dataene uten å omorganisere informasjonen i datatabellen, gjør du som følger:

  1. Hvis du bruker Excel til og med versjon 2003, klikker du på en av dataseriene i diagrammet med høyre museknapp. Velg FORMAT SERIES OF DATA fra hurtigmenyen. Klikk på kategorien DATABESTILLING i dialogvinduet. Her viser Excel rekkefølgen på dataserien.
  2. Hvis du bruker Excel 2007 eller nyere, aktiverer du DIAGRAMVERKTØY - Utkast -fanen og klikker på SELECT DATA -knappen i DATA -gruppen. Excel viser deg nå rekkefølgen på stolpene.
  3. Du kan endre rekkefølgen på dataserien i alle Excel -versjoner. Klikk på navnet på en dataserie i dialogvinduet.
  4. Bruk de to knappene MOVE UP eller MOVE DOWN for å sortere de valgte dataseriene annerledes i stolpediagrammet. I Excel 2007 eller nyere vises disse to knappene som piler.
  5. Når rekkefølgen på stolpene er det du ønsker, lukker du dialogvinduet med OK -knappen.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave