Forhindre problemer med å beregne Excel -oppføringer og formler på nytt

Innholdsfortegnelse

Velg riktig beregningsmetode for Excel-arbeidsbøkene dine, og unngå langsomme tabeller og utdaterte formler

Noen ganger beregner Excel ikke automatisk formlene i tabeller når du endrer data i de underliggende cellene. Deretter må du redigere formelen igjen og fullføre den uendret med ENTER for at endringene skal tre i kraft.

Måten Excel endrer formler på, avhenger av innstillingene du gjør i Excel -alternativene:

  1. I Excel opp til versjon 2003, ring kommandoen EKSTRA - OPTIONS og aktiver kategorien BEREGNING.
  2. I Excel 2007 klikker du på den runde Office -knappen øverst til venstre. Velg innstillingen EXCEL OPTIONS fra menyen og bytt til FORMULER -fanen.
  3. I Excel 2010 påkaller du kommandoen FIL - OPTIONS. Aktiver kategorien FORMULER i dialogboksen.

I alle Excel -versjoner styrer du beregningen av formlene ved å bruke ett av de tre alternativene i dette dialogvinduet.

Lukk deretter vinduet med OK -knappen.

Hvis alternativet AUTOMATISK er aktivert i dialogvinduet, beregner Excel automatisk alle formlene i hele arbeidsboken hver gang en celle skrives inn.

Når du arbeider med veldig store tabeller med mange formler, kan det være fornuftig å velge MANUELL beregningsmodus som et unntak. Dette sparer deg for tid, siden ikke alle celleoppføringer fører til en fullstendig ny beregning.

I dette tilfellet må du utløse beregningen selv med F9 -tasten. Du kan også bruke SHIFT F9 -tastekombinasjonen til å beregne spesifikke formler. Excel beregner deretter bare alle referanser på gjeldende regneark som har endret seg siden forrige beregning og alle formler i den tilhørende arbeidsboken som er avhengige av disse nylig beregnede formlene.

Innstillingen av beregningsalternativet i Excel er forvirrende fordi den ikke er koblet til en arbeidsbok. Når du lagrer en fil, lagrer Excel alltid den gjeldende beregningsmetoden. Men hvis en arbeidsbok allerede er åpen, ignorerer Excel dette valget og bruker i stedet innstillingen fra den første arbeidsboken i alle påfølgende filer.

For eksempel, hvis du først åpnet en fil med AUTOMATISK beregningsmetode, blir alle mapper som åpnes senere også beregnet automatisk. Hvis du vil kontrollere at riktig beregningsmetode er aktiv, må du kontrollere hvilken modus som gjelder for filen som ble startet først. Denne beregningsmodusen beholdes selv om du har stengt den igjen i mellomtiden.

Sjekk også om Excel automatisk åpner en skjult fil når den starter. Dette bestemmer beregningsmuligheten for alle andre arbeidsbøker.

Hvis du finner ut at feil beregningsmetode er aktiv, kan du endre den for noen av de åpne filene. Excel justerer deretter innstillingene for alle åpne arbeidsbøker. Hvis du bare vil endre beregningsmodus for en fil, har du ikke annet valg enn å lukke alle andre filer på forhånd.

Følgende gjelder når du oppretter nye arbeidsbøker: Hvis ingen annen arbeidsbok er åpen når du oppretter et nytt dokument, bruker den beregningsmetoden for arbeidsboken som sist ble lukket. Excel gjør bare et unntak hvis du bruker en mal for det nye dokumentet. Beregningsmetoden som er lagret med malen er da gyldig.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave