Lag dynamiske områdenavn i Excel -tabellene

Innholdsfortegnelse

Hvordan tildele områdenavn som automatisk tilpasser seg de endrede Excel -databasene

Bruk av områdenavn i beregninger gir en rekke fordeler, for eksempel en økning i klarhet eller unngåelse av inndatafeil. Det blir vanskeligere å bruke områdenavn når du har et celleområde som utvides kontinuerlig. I dette tilfellet må du omdefinere eller tilpasse navnet etter hver endring.

Excel kan ikke utvide området som er definert av et navn etter hvert som nye data legges til. Tenk for eksempel på en liste over daglige avlesninger som blir lengre for hver dag. Følgende figur viser en slik liste i en eksempeltabell:

Hvis du vil gi celleområdet til denne listen et områdenavn som alltid refererer til alle navnene i den, skriver du inn et dynamisk område i stedet for et statisk område.

Du angir dette med en formel som alltid sender ut celleområdet som allerede inneholder data. Gjør følgende for å gjøre dette:

  1. Excel 2007 og Excel 2010: Klikk på kategorien på båndet eller i flerfunksjonslinjen på TAK DEFINE-knappen i DEFINED NAMES-gruppen.
    Excel til og med versjon 2003: Åpne NAME -kommandoen i INSERT -menyen og DEFINE -kommandoen i forgreningsmenyen.
  2. Excel viser en dialogboks. Skriv inn et passende navn øverst i dialogboksen som vises, for eksempel "Målte verdier" (uten anførselstegn).
  3. Slett alt innhold i REFERENCES -inndatafeltet og skriv inn følgende formel der:
    = FLYTTE OMRÅDE ($ A $ 2; 0; 0; COUNT2 ($ A $ 2: $ A $ 100); 2)
  4. Bekreft disse oppføringene med OK -knappen.

Dette definerer området, og du kan jobbe med det. Formelen som brukes kan utvide området for kolonner A og B opp til 100. rad når nye data legges til. Hvis du trenger flere eller færre rader, skriver du inn den tilsvarende referansen i stedet for referansen til celle $ A $ 100. For flere kolonner, erstatt de to helt i enden av formelen med det riktige tallet.

Slik gjenkjenner Excel automatisk utvidede områder

Gjør som følger for å kontrollere om områdets navn gir ønsket referanse:

  1. Velg hvilken som helst celle i tabellen, og trykk på F9 -tasten.
    GÅ TIL -dialogboksen vises. Skriv inn det tidligere tildelte områdets navn i REFERENCE -inndatafeltet (for eksempel "Målte verdier" uten anførselstegn).
  2. Bekreft oppføringen med OK.

Excel merker deretter det ønskede celleområdet i listen din.

Hvis du legger til en post på listen din og gjør bekreftelsen igjen, vil du se at området er justert.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave