Kalender og kontakter på serveren - Slik gjør du det

Innholdsfortegnelse

Hvordan sette det opp

Hvis du vil synkronisere avtalene og adressene på egen hånd, kan jeg anbefale Baikal -serveren. Det fungerer med iOS, Android, Thunderbird og mange andre klientprogrammer.

Linux / engelsk / åpen kildekode.

Med "Baikal" -programmet kan du kjøre din egen delte kalender for en familie, et lite team eller et lite selskap. Maskinvaren er liten og er ganske enkelt koblet til ditt eget LAN med en nettverkskabel.
Baikal kjører på alle servere som støtter PHP -skriptspråket. MySQL eller SQLite brukes som database. Sistnevnte gir den store fordelen at Baikal enkelt kan sikkerhetskopieres og flyttes med den: Hvis tjenesten skal overføres til ny maskinvare, er det bare å kopiere arbeidsmappen.
Baikal trenger lite maskinvare. Systemet kjører jevnt på en Rasbperry-PI Zero W, som bare koster elleve euro og bruker mindre enn en watt. Dette betyr at serveren kan kjøre døgnet rundt og fremdeles påføre nesten ingen kostnader: strømkostnadene er rundt to euro per år.
Baikal synkroniserer avtalene med blant annet Thunderbird og Android -appen DAVx5. Nylig er det en detaljert tyskspråklig guide til Baikal, som jeg har linket til deg nedenfor. Den beskriver hvordan du installerer Baikal på bringebæret, hvordan du konfigurerer brukerne og hvordan du kobler serveren til Thunderbird og Android.

mer om emnet

  • Last ned Baikal
  • Detaljerte instruksjoner på tysk
  • Rasbperry-PI Zero W

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave