Kontroller månedsnavn i Excel -lister ved hjelp av en formel

Innholdsfortegnelse

Du kan bruke en formel for å avgjøre om navnet på en måned er angitt i en bestemt celle

Du kan generere navnene på månedene januar til desember i Excel på en slik måte at de representerer en datoverdi med det riktige tallformatet. Du kan også skrive inn dager som tekst, som vist i følgende figur:

Listen i kolonne A inneholder noen gyldige navn for måneder, men også noen ugyldige. Hvis du vil bruke en formel for å kontrollere om navnet på en måned kan bli funnet i en annen celle (f.eks. A2), bruker du følgende matriseformel:

= IKKE (FEIL (SAMMENLIGNING (A2, TEKST (DATO (1, LINE ($ 1: $ 12), 1), "MMMM"), 0)))

Bruk for eksempel hurtigtasten CTRL SKIFT ENTER for å angi formelen i celle B2. Kopier deretter formelen til de andre cellene i tabellen. Du må også bruke denne tastekombinasjonen hver gang du endrer formelen. SKIFT betyr nøkkelen du må holde inne for å adressere en stor bokstav på tastaturet.

Formelen bruker LINE -funksjonen til å generere et datafelt med de 12 datoverdiene for den første dagen i måneden fra januar til desember, konverterer disse til matrisen for de aktuelle månedsnavnene ved hjelp av TEKST -funksjonen og sammenligner celleinnholdet med disse verdiene ved å bruke COMPARE -funksjonen. Følgende figur viser bruken av formelen i praksis:

Verdien TRUE vises alltid i cellene fra kolonne B hvis et gyldig månedsnavn ble gjenkjent i den aktuelle raden fra kolonne A.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave