Konverter tidsverdier i tekstform til Excel -tider

Innholdsfortegnelse

Hvordan konvertere tekster med tidsinformasjon til Excel -tidsformatet

Excel bruker sin egen metode for å spare tid. 24 timer i døgnet tilsvarer tallet 1 i Excel. Derfor er en time 1/24 i Excel.

Hvis du angir tider i skjemaet 1:24 eller 13:45 i Excel, blir dataene automatisk konvertert til de aktuelle tidsverdiene. Men hva gjør du når du får tider fra andre systemer som er i tekstform. Da blir tider som 13:45 skrevet som teksten "13:45" i en celle.

Bruk TIDSVERDI -funksjonen til å konvertere slike tider til en tidsverdi.

TIME VALUE (tid)

Med tiden overfører du tiden i tekstform. Følgende figur viser hvordan tekster konverteres til tidsverdier i praksis:

I kolonne A i figuren kan du se den importerte tiden. I kolonne B konverteres tiden til en Excel -tidsverdi ved hjelp av TIDSVERDI -funksjonen. Kolonne C viser tidsverdiene hvis de er lagret med et Excel -tidsformat.

Hver gang representerer en verdi mellom 0 for 0:00:00 og 1 for 24:00:00. Hvis du passerer en tid med Time som ikke inkluderer sekunder, bruker funksjonen null sekunder. Hvis du passerer en ugyldig tid med Zeit, returnerer ZEITWERT feilverdien #VERDI! For at tidsverdiene skal vises som tider, angir du et tidsformat for cellene ved hjelp av tastekombinasjonen CTRL 1.

Hvis antallet timer er større enn 24, blir hele dagene kuttet. Minutter eller sekunder som er større enn 60 konverteres til timer eller minutter.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave