Legg til arbeidstid eller andre tider for forskjellige dager i uken med Excel

Innholdsfortegnelse

Slik legger du til tider til dagen i en Excel -tabell

Arbeidstid for enkeltdager er registrert i en tabell. Datoen og den respektive arbeidstiden er i forskjellige kolonner. Følgende figur viser et utdrag fra eksempeltabellen:

I denne tabellen skal arbeidstiden for de enkelte ukedagene legges sammen. Det er flere metoder for å gjøre denne beregningen.

En vei leder via en hjelpekolonne der du bestemmer ukedagene for datoverdiene og bruker dem til videre evalueringer.

I eksempeltabellen settes en kolonne for spesifisering av ukedagene inn mellom datokolonnen og arbeidstidskolonnen. Bruk deretter følgende formel for å bestemme ukedagen for den første datoen i celle B2:

= UKEDAG (A2; 2)

Kopier deretter formelen langt nok ned i hjelpekolonnen. Som et resultat returnerer WEEKDAY -funksjonen ikke navnet på dagen, men nummeret på dagen. 1 står for mandag, 2 for tirsdag, etc.

Følgende figur viser beregningen av ukedagene i eksempeltabellen:

Bruk SUMIF -funksjonen til å beregne summen for de enkelte ukedagene. Med dette legger du til arbeidstiden som det tilsvarende tallet for ukedagen er i kolonne B.

Bruk følgende formel for å legge til alle arbeidstimene på en mandag:

= SUMIF (B2: B31,1; C2: C31)

Ved første øyekast gir formelen for beregning av hverdagssummene et resultat som ikke kan være ønsket sum, nemlig en desimalverdi. Men dette tilsvarer summen. Alt du trenger å gjøre er å tilordne riktig tidsformat til cellene.

For å gjøre dette, bruk tastekombinasjonen CTRL 1 for å åpne dialogboksen FORMAT CELLER i alle Excel -versjoner. Her aktiverer du kategorien TID til venstre. Velg 37:30:55 som type. Følgende figur viser disse innstillingene:

Følgende figur viser tillegg av arbeidstider for montering i eksempeltabellen:

For å legge opp arbeidstiden på de andre ukedagene, erstatt 1 i midten i formelen ovenfor med de tilsvarende sifrene eller legg disse sifrene i en hjelpekolonne slik at du kan kopiere formelen

Følgende figur viser summer av arbeidstider for alle ukedager i eksempeltabellen:

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave