Så du kan stole perfekt på arbeidsdager

Beregningen av arbeidsdager er en elementær oppgave i profesjonelle datoberegninger. Ved å bruke "Analysefunksjoner" -tillegget har Excel derfor muligheten til å bruke NETTVERKSDAGER-funksjonen for å beregne forskjellen mellom to pågående datoer

Men hvis du også vil regne lørdager som arbeidsdager, vil NETTVERKSDAGER ikke hjelpe deg. Du må deretter bruke en spesiell formel for å beregne forskjellen i virkedager:

= Sluttdato + 1-start-dato-INTEGER ((WEEKDAY (start-date; 2) + end-date-start-date) / 7)

Du sender bare to argumenter til formelen: For Startdato og Sluttdato passere de to datoverdiene som du vil beregne differansen i virkedager mellom. Funksjonen er tilgjengelig som standard i Excel fra versjon 2007. Hvis du bruker en tidligere versjon av Excel, må du først integrere tilleggsprogrammet "Analysefunksjoner".

Formelen danner forskjellen mellom de to datoverdiene i virkedager; den teller derfor seks virkedager for hver uke, fra mandag til lørdag. Bare søndag regnes ikke som en arbeidsdag.

Dessverre, med denne formelen er det ikke mulig å overføre et antall arbeidsdager i et eget celleområde som ikke er tatt med i beregningen.

I arbeidsboken som vises, returnerer følgende formel i celle D4 verdien 14:

= C4 + 1-B4-INTEGER ((UKEDAG (B4; 2) + C4-B4) / 7)

Det er 16 dager mellom de to datoverdiene “04/12” fra celle B4 og “04/27” fra celle C4. Av disse er imidlertid “17. april” og “24. april” søndager. Så resultatet på 14 er riktig.

Slik beregner formelen arbeidsdagene mellom de to datoene

Formelen fungerer som følger for å beregne arbeidsdager inkludert lørdager:

  • Bruk funksjonen WEEKDAY til å bestemme ukedagen for sluttdatoen. Det andre argumentet "2" returnerer en verdi mellom 1 for mandag og 7 for søndag.
  • Legg til forskjellen mellom de to datoverdiene til denne verdien.
  • Del resultatet med 7 for å finne antall komplette uker og dermed antall søndager.
  • Du trekker dette antallet søndager fra differansen mellom de to datoverdiene, og du får antall virkedager du leter etter, inkludert lørdag.
  • Du må legge til verdien 1 slik at både start- og sluttdato kan telles.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave