Excel: Legg til eventuelle kolonner og rader

Vil du bare legge til hver fjerde rad i Excel? Eller bare annenhver spalte? Vi viser deg formelen du trenger for å gjøre det.

Slik legger du til annenhver kolonne i et Excel -regneark

Tenk deg en tabell der du vil danne summer i rader der bare annenhver kolonne blir tatt i betraktning. Tenk på en liste over salg med to kolonner tildelt for hver dag, en for netto salg og en for omsetningsavgif.webpt.

For daglig tillegg av salg trenger du en formel som sjekker om verdiene er i kolonner med et jevnt kolonnummer eller ikke. Deretter legges verdien til summen eller ikke.

Hvis det bare er noen få verdier du må legge til, kan du også slå sammen tallene individuelt med et pluss -tegn, men hva gjør du i store tabeller? Følg disse trinnene:

Hvis tabellen viser salget den første dagen i rad 3, er netto salget for den første dagen i celle B3 og momsen for den dagen i celle C3.

Du får netto salget ved å legge til verdiene fra jevne kolonner; merverdiavgif.webpten er i oddetallet. Du kan finne ut om en kolonne er partall eller oddetall ved å dele radnummeret med 2 og se på heltallets rest: Hvis kolonnen er jevn, er resten null.

For summen av nettoomsetningen bruker du følgende formel:

= SUM ((REMAIN (COLUMN (B3: M3); 2) = 0) * B3: M3)

Siden dette er en matriseformel, må du bekrefte oppføringen med tastekombinasjonen CTRL SHIFT ENTER. SKIFT betyr nøkkelen du må holde inne for å skrive en stor bokstav. Det kalles også SKIFT.

For de ulike kolonnene, erstatt "= 0" med "0".

Hvordan legge til et hvilket som helst antall rader i en Excel -tabell

For eksempel, for å sørge for å legge til hver fjerde celle i A1 -området som begynner med celle A1, bruker du følgende formel:

= SUMMER (HVIS (REMAIN (RAD (A1: A1000), 4) = 1, A1: A1000))

For at formelen skal fungere, må du skrive den inn ved hjelp av tastekombinasjonen CTRL SHIFT ENTER (SKIFT betyr nøkkelen du må holde nede for å nå en stor bokstav, denne tasten kalles også SKIFT). Deretter viser Excel formelen i parenteser.

Selv etter at du har endret formelen, må du alltid bruke tastekombinasjonen CTRL SHIFT ENTER for å angi formelen. Hvis du vil legge til hver tredje celle, endrer du tallet 4 i formelen til den tilsvarende verdien 3.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave