Excel: Hvordan kombinere to typer diagrammer

Inkludert instruksjoner og vanlige spørsmål om emnet

Ved hjelp av Excel har du pakket dataene dine med mange tall i diagrammer. Men ofte er det ikke nok å bare lage et diagram fra en serie med data. For å få et tilfredsstillende resultat er det ofte nyttig å kombinere forskjellige diagrammer med forskjellige diagramtyper. Ulike dataserier og kompliserte fakta kan tydelig illustreres med diagrammer. Dette gjør det lettere for lytteren og seeren å forstå informasjonen den inneholder. Det er vanligvis lettere for deg å lese tilkoblinger fra dataene dine når forskjellige diagrammer er knyttet til hverandre. Med Excel er det enkelt å kombinere to forskjellige diagrammer med hverandre.

Excel: Kombiner to forskjellige diagrammer

Diagrammer er et uunnværlig verktøy i Excel. Det er enkelt å kombinere to forskjellige diagrammer med Excel. I mange tilfeller forbedrer dette diagrammenes klarhet og klarhet. De tilsvarende trinnene kan også læres raskt av Excel -lekfolk og kan deretter brukes i sin egen Excel -mappe.

Eksempel: Kombinere et kolonnediagram og et linjediagram

Figuren nedenfor viser et diagram der to datasett hver er representert som et eget stolpediagram. Disse består av en planverdi og en faktisk verdi.

Her er det tilrådelig å ikke vise en dataserie som søyler eller kolonner. Hvis du velger et linjediagram i stedet, blir avvikene mellom de to dataseriene tydeligere. Et punktdiagram eller andre varianter kan også tenkes.

Trinn-for-trinn instruksjoner: koble til to forskjellige diagrammer

Hvis du vil vise en av dataseriene som et linjediagram i stedet for en kolonne i stedet, gjør du følgende:

  1. Klikk på dataserien du vil endre, for eksempel dataserien "Planverdi".

  2. Trykk på høyre museknapp.

  3. Velg kommandoen CHANGE DATA SERIES DIAGRAM TYPE hvis du arbeider med Excel 2007, Excel 2010 eller Excel 2016. Velg kommandoen DIAGRAM TYPE når du bruker Excel til og med versjon 2003.

  4. Excel viser en dialogboks. I kategorien "Alle diagrammer" klikker du på "Kombi".

  5. Der velger du diagramtypen den tilhørende dataserien skal ha, for eksempel "Linje".

  6. I forhåndsvisningen kan du nå se hvordan diagrammet vil se ut. Hvis du er fornøyd med displayet, klikker du på OK og lukker derved dialogvinduet.

  7. Fullstendig! Excel viser nå de tidligere valgte dataseriene med en annen diagramtype, for eksempel som et linjediagram.

Siden den planlagte verdien nå vises som en linje, er avviket fra den faktiske verdien tydeligere enn tilfellet var med stolpediagrammet. Det er en god idé å prøve forskjellige kombinasjoner. Kombinasjonen av søyle- og linjediagrammer er en rask og oversiktlig måte å vise dataserier i Excel.

Skjermbildene ble laget med Excel versjon 2016

FAQ

Hvilke diagramtyper er det i Excel, og hvilke kan jeg koble til?

Excel tilbyr en rekke forskjellige diagramtyper som kan brukes. De fleste kan også kobles sammen. Noen kombinasjoner gir mer mening enn andre, og ser dermed klarere ut. Vi anbefaler å bruke forhåndsvisningen i dialogboksen "Endre diagramtype" for å velge forskjellige diagramtyper og se resultatet.

Er det vanskelig når jeg vil kombinere to forskjellige diagrammer i Excel?

Nei. Å bli med i to forskjellige diagrammer i Excel er enkelt og kan gjøres enkelt selv av nybegynnere. Bruk våre trinnvise instruksjoner for å få en følelse av funksjonen og prøve forskjellige alternativer ved hjelp av forhåndsvisningen.

Hvilken Excel -kommando må jeg bruke for å koble til forskjellige diagramtyper?

Bare høyreklikk på diagrammet du vil endre. Velg kommandoen "ENDRE DATA SERIES DIAGRAM TYPE" for nyere versjoner av Excel (Excel 2007, Excel 2010 eller Excel 2016). Velg kommandoen "CHART TYPE" når du bruker Excel til og med versjon 2003.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave