Sorter Excel -lister i henhold til fargen på cellebakgrunnen

Innholdsfortegnelse

Så bruk farger som sorteringskriterium

Tilbudene registreres i en liste. Prisene er betinget formatert i henhold til grenseverdier med farget cellebakgrunn. I eksemplet er alle priser under 150 euro markert med grønt, de mellom 150 og 220 euro er markert med gult, og de ovenfor er merket med rødt. Følgende figur viser et utdrag fra listen:

Listen bør nå sorteres på en slik måte at linjene med priser markert med grønt er øverst. Deretter følger de gule og helt nederst er de røde merkede verdiene.

Når du arbeider med Excel 2007, er denne oppgaven ganske enkel å håndtere, siden den muliggjør filtrering og sortering etter farger for første gang.

Du finner kommandoene for filtrering og sortering i Excel 2007 i arbeidsområdet "Start" under "Sortering og filtrering".

For å sortere etter farge, klikk på knappen Sorter og filtrer. Klikk på "Egendefinert sortering" i menyen som vises. Følgende dialogboks vises:

Under "Kolonne", velg kolonnen i denne boksen som skal brukes til sortering. I dette eksemplet er dette "Pris" -kolonnen.

Åpne deretter listeboksen "Sorter etter" og klikk på alternativet "Cellefarge". I feltet "Bestill" velger du cellefargene i listen som skal vises øverst i den sorterte listen (grønt i eksemplet).

Det første sorteringsnivået er nå satt opp. For det andre klikket du på "Legg til lag" i dialogboksen. En andre rad med listebokser for sorteringsalternativer vises. Bruk innstillingene fra det første nivået for kolonnen og sorteringskriteriet. Velg fargen som skal vises som nummer to i listen "Bestill" - i eksempelet gul.

Siden disse innstillingene er tilstrekkelige til å ordne cellene med rød bakgrunn nederst på listen, trenger du ingen ytterligere innstillinger.

Bekreft sorteringsinnstillingene med "OK" -knappen. Innholdet vises deretter i listen i rekkefølgen på cellebakgrunnen.

Tips: Rekkefølgen på prisene stammer fra rekkefølgen de var i listen før sortering. Hvis du også vil sortere prisene, kan du legge til et annet nivå der du deretter sorterer prisene i det tredje nivået i stigende eller synkende rekkefølge. Sortering etter andre kolonner er også mulig på dette tredje nivået.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave