Finn de siste og eldste datoene i en Excel -liste

Innholdsfortegnelse

Slik filtrerer du data i henhold til kriteriene dine ved hjelp av en formel

Bestillinger administreres i en liste. Tabellen ser slik ut:

Det er 97 dataposter i eksempeltabellen. Følgende formler er også designet for dette. For et annet omfang må du justere dem deretter.

I et annet område av tabellen bør den yngste og eldste datoen være en kombinasjon av kriteriene "Kampanje", "Partner nr." og "destinasjonsside" blir spurt.

For å gjøre dette, opprett felt for de tre kriteriene og de to datoverdiene i det nødvendige området. Følgende figur viser dette med eksempeltabellen:

For å finne den siste datoen, trenger du en formel der du bruker MAX -funksjonen til kriteriene. Skriv inn følgende formel i celle F5:

= MAX ((A3: A99 = F2) * (B3: B99 = F3) * (C3: C99 = F4) * D3: D99)

Du må bekrefte oppføringen av denne formelen med tastekombinasjonen CTRL SHIFT ENTER, fordi det er en matriseformel. SKIFT -tasten betyr nøkkelen du må holde inne for å skrive en stor bokstav.

Deretter tilordner du et datoformat til cellen. Hvis du ennå ikke har angitt noen kriterier, returnerer formelen verdien null. Hvis du har lagret et datoformat, viser Excel deg dette nummeret som 01/01/1900.

Hvis du nå angir tre kriterier i cellene F2: F4, vil den siste datoen som tilsvarer alle tre kriteriene vises etter behov. Følgende figur viser dette i eksempeltabellen:

For å spørre etter den eldste datoen kan du ikke bare erstatte MAX -funksjonen med MIN -funksjonen i formelen. Dette skyldes det faktum at matriseformelen også leverer nullverdier, som selvfølgelig blir sett på som den minste verdien. Dette kan ignoreres ved bruk av MAX.

Så du må også integrere en if-forespørsel som sjekker om kriteriene og celleinnholdet er identiske. For å gjøre dette, skriv inn følgende formel i celle F6:

= MIN (IF ((A3: A99 = F2); 1; 50000) * IF ((B3: B99 = F3); 1; 50000) * IF ((C3: C99 = F4); 1; 50000) * D3: D99)

Siden denne formelen også er en matriseformel, må du bekrefte oppføringen med CTRL SHIFT ENTER. Det er også nødvendig å formatere resultatcellen som en dato.

Følgende figur viser beregningen av den eldste datoen ved hjelp av formelen i eksempeltabellen:

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave