Excel: FEIL i IF -funksjon

Bli bedre kjent med mulighetene for IF -funksjonen

Et eksempel kan være en tabell generert i Microsoft Excel som stadig utvides og der du allerede har lagret alle formlene. Tabellen ser profesjonell ut, om ikke feilmeldinger som:

  • Feilen "# DIV / 0" når du deler med 0 eller
  • Feilmeldingen "#VALUE!" Når du beregner med en tom celle

ville bli brukt.

Disse feilmeldingene vises hvis formelfeil er gjenkjennelige og ikke alle data er tilgjengelige for formlene som allerede er generert. Du kan unngå disse og andre feilmeldinger ved proaktivt å kontrollere med en IF -funksjon om beregningen fører til feilmeldinger. For å utelukke feilmeldinger kan du enkelt bygge inn "FEIL" -funksjonen i en IF -funksjon.

Strukturen til funksjonen er som følger:

IF (FEIL (D5 / C5); "Skriv inn manglende verdier"; D5 / C5)

Merk: I stedet for tekstinformasjonen "Legg til manglende verdier" kan du la "deretter -verdien" i IF -funksjonen være tom eller skrive inn et null.

Instruksjonsvideo - Microsoft Excel: Fang feilmeldinger med IFERROR -funksjonen

IF -funksjonen og alternativene dine

Ved å sette inn en IF -funksjon, oppretter du en gren i kjøringen. Du formulerer en tilstand (test) som det er to mulige svar på. Hvis betingelsen er SANN (deretter_verdi), kjøres formelen, og for eksempel utføres et resultat. Hvis betingelsen ikke er TRUE (else_value), sendes en alternativ melding eller en "0".

IF -syntaks er som følger:

= HVIS (sjekk; deretter_verdi; annet_verdi)

Bruk IFERROR -funksjonen av effektive årsaker

Fra Excel 2007 -versjonen kan du bruke IFERROR -funksjonen til å forkorte en IF -funksjon nestet med ISERROR. Du kan bruke IFERROR -funksjonen til å vise feil i en formel og deretter håndtere dem spesifikt. IFERROR-funksjonen returnerer en forhåndsspesifisert verdi eller en melding i tilfelle feil formel.

Som forklart i eksemplet ovenfor, kan en melding med innholdet "Legg til manglende verdier" indikere at ikke alle data er lagt inn. IFERROR -funksjonen tar hensyn til følgende typer feil:

  • #NV,

  • #VERDI!,

  • #RELASJON !,

  • # DIV / 0,

  • #NUMMER!,

  • #ETTERNAVN! eller

  • #NULL!

Hvis formelen ikke inneholder en feil, kjøres den som planlagt og resultatet av formelen returneres.

Din fordel: Formelen er kortere og behandler input mer effektivt. Dette er tilfelle fordi beregningen bare utføres en gang. Dette kan bli viktig, spesielt med lange lister, og spare tid når du designer og sjekker regnearket.

Hvordan lagre formelen

Gjør som følger basert på prøveberegningen ovenfor:

  1. Velg først celle E12.

  2. Skriv inn funksjonen = IFERROR (i redigeringslinjen i Microsoft Excel.

  3. I neste trinn legger du til beregningen som det første argumentet etter parentesene, for eksempel: D12 / C12).

  4. Med et semikolon som skilletegn, angir du en verdi for et andre argument, for eksempel teksten: "Legg til manglende verdier". Hvis du vil at cellen skal forbli tom, kan du også skrive inn to anførselstegn etter hverandre.

Formelen skal se slik ut:

= FEIL (D12 / C12; "Skriv inn manglende verdier")

Oppsummering og konklusjon

Bruken av Excel -funksjonen ISERROR er nyttig og hensiktsmessig for å finne ut om en celle har en feil. ISERROR -funksjonen sender ut verdiene TRUE eller FALSE som resultat. Dette avhenger av om det har oppstått en feil eller ikke. Flertallet av Microsoft Excel -brukere knytter ISERROR -funksjonen til en IF -funksjon. For å lagre hekkingen i formelen kan IFERROR -funksjonen brukes som et alternativ.

FAQ

Hvordan brukes ISERROR -funksjonen i Microsoft Excel?

ISERROR -funksjonen kan brukes i Microsoft Excel for å avgjøre om en celle har en feil. Typiske Excel -feil inkluderer feilmeldinger som #VERDI!, #REFER!, #DIV / 0!.

Hvorfor er det fornuftig å integrere en IF -funksjon i FEIL -funksjonen?

Med en If -funksjon (If / Then / Else) kan du angi hvilken informasjon som skal sendes ut i tilfelle en feilmelding. I stedet for å vise en Excel -feil, kan du få en individuell tekstutskrift ved feilberegning, som informerer brukeren om feilen. Å bruke ISERROR -funksjonen ser profesjonell og effektiv ut.

Hva er fordelene med IFERROR -funksjonen?

"Hvis-da" -formelen og "hvis-så-prinsippet" er veldig verdsatt av Excel-brukere når de designer formler. En if-then-formel sikrer at en funksjon ikke utføres før et bestemt tilfelle oppstår. Hvis Excel leverer en feilmelding i en celle, kan IFERROR -funksjonen brukes som et alternativ fra Excel versjon 2007. Dens struktur unngår nesting av formler og hjelper til med å finne feil og sette inn alternativ informasjon. Feil sendes ut i Excel, blant annet hvis en formel er feil strukturert eller mangler verdier for riktig beregning.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave