Løsning: Store bord i Scribus

Innholdsfortegnelse

Du kan sette inn tabeller i Scibus -layoutprogrammet. Dessverre er de vanskelige å jobbe med. Du kan ikke klippe, kopiere eller lime inn rader eller kolonner. Hvordan løse problemet.

Windows + Linux / tysk / åpen kildekode. Små bord med en håndfull rader og kolonner er fine i Scribus, men når ting blir mer kompliserte, er tabeller en skrekk i Scribus. På sine projektsider innrømmer utviklerne også at bordfunksjonen er alt annet enn ferdig.
Så min anbefaling for store tabeller er: Lag og formater tabellen i LibreOffice Calc og overfør den deretter til Scribus.
På Linux kan du enkelt gjøre dette med utklippstavlen: marker tabellceller i Calc, trykk Ctrl-C, og trykk deretter Ctrl-V i Scribus for å lime inn cellene.
Det er litt mer komplisert på Windows. Her lager du først en ny tegning med LibreOffice Draw. Du kan gjøre det i Calc ved å klikke på "File / New / Drawing". Velg nå de ønskede cellene igjen og kopier dem til utklippstavlen med Ctrl-C. Bytt deretter til Draw og sett inn cellene der med "Edit / Paste Special". Det er viktig at du bruker denne menykommandoen fordi dette er den eneste måten å bestemme formatet på. Det vises en dialogboks der du kan angi hvordan dataene skal settes inn. Velg "GDI Metafile".
Du lagrer Draw -dokumentet med tabellen på harddisken. Lim den deretter inn i Scribus med menykommandoen "File / Import / Import vector graphics". Dette er mer komplisert enn det er, bare prøv. Hvis du ofte trenger store bord i Scribus, er denne omveien absolutt verdt.
Mer om bord i Scribus

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave