Fang Excel -feilmelding #NV i en VLOOKUP -spørring

3 metoder som leder til målet

Hver aktiv bruker av VLOOKUP er kjent med feilmeldingen "#NV". Dette står for "ingen verdi" eller indikerer at en søkt verdi er "ikke tilgjengelig". En slik feilmelding er helt normal da den er ment å indikere et problem for Excel -brukeren. Men hvordan kan du unngå denne feilmeldingen? Disse tre alternativene er tilgjengelige for dette:

  • Den opprinnelige metoden
  • Den forenklede metoden fra Excel 2013
  • Den nyeste metoden med XLOOKUP

Merk følgende: Hvis VLOOKUP derimot resulterer i feil verdi 0, kan det være en annen feil. Dette problemet kan løses i innstillingene i Excel.

1. Undertrykk VLOOKUP -feil: Den opprinnelige metoden

Hvis du vil vise en alternativ tekst i stedet for standardisert informasjon, kan du integrere to ekstra funksjoner. For å gjøre dette, er en FEIL -funksjon koblet til en IF -funksjon og bygget rundt VLOOKUP. For å fjerne denne tilsynelatende kompliserte sammenkoblingen starter vi med den eksisterende VLOOKUP. Dette ser slik ut i eksempelet:

= VISNING (C1, A1: B10, 2)

De to tilleggsfunksjonene skal nå avgjøre om det er en feil og deretter handle automatisk i henhold til brukerens spesifikasjoner. Så hvis det oppstår en feil, bør en selvvalgt melding vises. Hele formelen for dette ser slik ut:

= HVIS (FEIL (VISNING (C1, A1: B10,2)), "", VLOOKUP (C1, A1: B10,2))

Det er mellomrom mellom de to anførselstegnene for å angi hvilken feiltekst som skal skrives ut i stedet for "#NV". Hvis ingenting er angitt her, forblir feilmeldingen tom.

Info: Les denne artikkelen for å lære hvordan du unngår feil ved bruk av VLOOKUP: Fange en Excel -feilmelding i en VLOOKUP -spørring

2. Finne feilmeldinger fra Excel 2013 enda enklere

Siden Excel -versjonen 2013 er det mulig å løse dette problemet med en mer elegant formel. For dette formålet brukes den nye IFNV -funksjonen i stedet for IF -funksjonen. Så snart feilmeldingen "#NV" er tilstede, starter den samme prosessen som for if -funksjonen. ISERROR -funksjonen er imidlertid ikke nødvendig her. Før du kan begynne, må VLOOKUP imidlertid justeres kort slik at det ser slik ut:

VLOOKUP ($ C $ 5; $ B $ 10: $ E $ 14; 2; FALSE)

IFNV -funksjonen er nå satt rundt for å fullføre formelen

= IFNV (VLOOKUP ($ C $ 5; $ B $ 10: $ E $ 14; 2; FALSE); "")

De to anførselstegnene på slutten av formelen fortsetter å gjøre den samme jobben som før: de lar brukeren navngi feilmeldingen som kastes.

3. Den nyeste metoden med XLOOKUP

Siden året 2022-2023 har Microsoft 365-brukere hatt et enda raskere alternativ for å redesigne problemet med feilmeldingen selv. I stedet for forrige VLOOKUP brukes den nye XLOOKUP. Dette eliminerer behovet for IF- og IFNV -funksjonene samt ISERROR -funksjonen.

Info: Hvis du vil ha mer informasjon om VLOOKUP, kan du lese følgende artikkel: Undertrykk en # N / A -melding med VLOOKUP med ISNV

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave