Excel: Gjenkjenne og overføre den siste verdien av en kolonne i tre trinn

Slik fungerer det!

Når man jobber med Excel, må man ofte forholde seg til lange lister. Når det gjelder veldig lange kolonner i en liste, må du bla lenge hver gang til slutten for å bestemme den sist angitte verdien. Det koster tid og det er lett å gjøre feil. Med en formel kan du enkelt vise den siste verdien i en hvilken som helst celle.

I tre trinn: Med denne formelen kan den siste verdien av en Excel -kolonne vises

Hvis du raskt vil se den siste verdien av en Excel -kolonne i en hvilken som helst celle, følger du disse trinnene:

  1. Velg cellen der den siste oppføringen skal vises.

  2. I funksjonsfeltet (fx) skriv inn eller kopier følgende formel:

    = INDEKS (A1: A100; SUMPRODUCT (MAX ((A1: A100 "") * LINE (A1: A100))))

  3. Bekreft oppføringen med "Enter" eller ved å klikke på haken. Den siste oppføringen vises nå i den aktuelle cellen. Det ferdige resultatet skal se slik ut:

Hva gjør denne funksjonen egentlig?

Formelen som presenteres er et såkalt SUMPRODUCT. I formelen kombineres de forskjellige funksjonene INDEX, MAX, ROW og SUMPRODUCT, noe som fører til ønsket resultat. I formelen nevnt behandles en kolonne fra A1 til A100. Hvis listen som skal behandles er i en annen rad, kan formlene ganske enkelt endres tilsvarende.

Når er det fornuftig å vise den siste verdien av en kolonne i Excel?

Hvis kolonnene i en liste er veldig lange eller har hull, er den beskrevne funksjonen fornuftig. Å rulle til slutten av en lang liste tar tid og er utsatt for feil. Hvis individuelle celler har blitt frigitt av organisatoriske årsaker, kan disse cellene forveksles med slutten av kolonnen. Disse problemene kan unngås raskt med formler, fordi tomme celler ignoreres. Listen kan også utvides, og den siste verdien for den siste oppføringen vises alltid.

Skjermbildene ble laget med Excel versjon 2016.

FAQ

Hvordan kan jeg vise den siste verdien av en kolonne uten VBA- og matrisefunksjon?

Formelen som presenteres er ikke en matrisefunksjon, men et SUMPRODUKT. Det kan også enkelt brukes av uerfarne Excel -brukere. Det er ikke nødvendig å fullføre formelen med tastekombinasjonen "Ctrl + Shift + Enter".

Hvilken matriseformel er det for å vise den siste verdien av en kolonne?

Erfarne brukere kan selvsagt også bruke en matrisefunksjon for oppgaven som presenteres. Skriv inn følgende formel {= INDEX (A5: O5; MAX (IS NUMBER (A5: O5) * COLUMN (A5: O5))))} med tastekombinasjonen "Ctrl + Shift + Enter".

Hvilken matriseformel er det for å vise den siste verdien på rad?

Det er også en matrisefunksjon for å vise den siste verdien på en linje. Bruk følgende funksjon for dette: {= INDEX (C: C; MAX (ISNUMBER (C11: C25) * LINE (C11: C25)))}}. Fullfør dette med tastekombinasjonen "Ctrl + Shift + Enter".

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave