Og hva gjør du når beslutningstakere ikke kan lese diagrammet ditt ordentlig?

Visste du at rundt 9 prosent av alle menn i Vest -Europa har mangel på fargesyn og for eksempel ikke kan skille mellom rødt og grønt i diagrammer, eller i det minste ikke veldig godt? Siden denne svakheten er arvet og de som er berørt vanligvis ikke gjør det i hverdagen

Hva er rødgrønn synshemming?

I de fleste tilfeller vises fargesynproblemer som røde eller grønne svakheter. Dette betyr at sansecellene for en av disse to fargene i den berørte persons netthinne ikke fungerer eller bare fungerer i begrenset omfang.

Hvilken av de to fargene som påvirkes er ubetydelig - effektene er nesten identiske. Uttrykket "fargeblindhet", som ofte brukes i folkemunne, er forresten ikke riktig. B. Skill klart blått og gult fra andre farger.

Siden denne synshemming er arvet på en kjønnsbundet måte, påvirkes bare omtrent 0,8 prosent av kvinnene ifølge statistikken.

Hvordan ser de berørte diagrammene dine?

En normal seende bruker synes vanligvis det er vanskelig å forestille seg hvordan farger ser ut for mennesker med fargesvikt.

Nettstedet til Vischeckhvor du kan se eksempler og til og med få lysbildene dine vurdert gratis.

Mange designere bruker rødt og grønt i fargeskjemaet i presentasjonene sine fordi de gir en god fargekontrast som komplementære farger for vanlige mennesker. Denne effekten er fraværende for personer med fargemangel hvis begge fargetonene brukes med omtrent samme lysstyrke.

Den følgende figuren, opprettet ved hjelp av Vischeck, viser problemene med å differensiere sektorene i en sirkel ganske tydelig.

Hvordan kan du gjøre diagrammene dine mer gjenkjennelige?

Det er to mottiltak du kan gjøre for å gjøre diagrammene dine så lett gjenkjennelige som mulig for alle seerne:

  • Bruk blå-gul i stedet for rød-grønn kontrast.
  • Bruk forskjeller i lysstyrke i stedet for forskjeller i farge.

Gjør som følger i praksis:

  1. Fargelegg diagrammet i forskjellige lyse nyanser av en farge. Bruk helst blå nyanser hvis fargeskjemaet i malen din tillater det.
  2. Fargelegg sektoren i diagrammet du vil trekke oppmerksomheten til en kontrastfarge. Mørkere gule eller oransje nyanser er godt egnet. Igjen blir du guidet av mulighetene for fargeskjemaet ditt.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave