Android: Skriv ut fra smarttelefon og nettbrett via Bluetooth

Innholdsfortegnelse

Det er en økende etterspørsel etter at innhold skal skrives ut på smarttelefoner og nettbrett. En av de trådløse overføringsmetodene er bruk av Bluetooth -grensesnittet. Nedenfor finner du ut hva du trenger å vite som Android -bruker.

Trådløs utskrift er “in” og flere og flere skrivere er utstyrt med et passende grensesnitt. Bruken av Bluetooth -grensesnittet (BT) er den enkleste og lengste eksisterende metoden for trådløst uttrykk og opplever en renessanse takket være Android -smarttelefoner og -tabletter. Bluetooth -skrivere jobber vanligvis med OBEX -protokollen (OBject EXchange). Derfor er antall enheter med tilsvarende støtte ganske stort og inkluderer i noen tilfeller også klassiske funksjonstelefoner ("mobiltelefoner" og bærbare datamaskiner, etc.). OBEX -støtten har den fordelen at utskriften kan gjøres uten å installere spesiell programvare eller en skriverdriver.

Selv om praktisk talt alle androider er utstyrt med et BT -grensesnitt, har utskrift via BT så langt vært lite kjent eller utviklet. Hovedårsaken til dette er at antallet Bluetooth-aktiverte skrivere i den aktive enhetsbasen fremdeles er ganske liten, mens de fleste nye enheter støtter prosessen, noe som gir deg følgende fordeler:

  • I motsetning til å skrive ut via WLAN, er ingen nettverksstruktur nødvendig. Dette reduserer den tekniske innsatsen og omgår alle nettverkstypiske sikkerhetsproblemer.
  • Dette er en universell prosedyre med bred enhetsstøtte som går utover grensene for enhetsprodusenter.
  • Den er enkel å bruke: par og koble skriveren og Android -enheten som vanlig for Bluetooth, og send deretter den aktuelle filen til Bluetooth -grensesnittet.
  • Avhengig av hvilken type data skriveren kan støtte, kan du sende dokumenter eller bilder via Bluetooth.

Imidlertid har utskrift via Bluetooth også noen spesifikke ulemper:

  • Bluetooth-aktiverte skrivere har ennå ikke blitt standarden, og denne muligheten må også eksplisitt tas i betraktning med nye enheter.
  • Med denne prosedyren er ingen innstillinger for utskriften angående papirformat (stående / liggende format), skriftstil eller fargedisplay mulig.
  • Videre er denne utskriftsprosessen vanligvis begrenset til visse filformater som støttes, for eksempel tekstdokumenter og bilder.

Tips: Når du skriver ut via BT, er utskriftskvaliteten avgjørende for selve skriveren. Med andre ord: BT -utskrifter på billigere skrivere er egentlig ikke egnet for korrespondanse. Før du kjøper, er det derfor lurt å se på testutskrifter eller, enda bedre, å lage dem.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave