Fotosky laget av deg selv

Innholdsfortegnelse

I dag i åpen kildekode -nyhetsticker: Din egen bildeserver, en portal for bærekraftig, åpen kildekode og desentralisert programvare, fremskritt innen talegjenkjenning og åpen kildekode fra eksperter - på hyllen eller skreddersydd etter mål.

Bilder på din egen server
Fotoalbum var i går. I dag kan du dele bildene dine online med venner og slektninger på din egen server. En Raspberry Pi er tilstrekkelig som maskinvare. Den nye versjonen av Picapport tilbyr en tidslinje der bilder av alle mapper er ordnet kronologisk. Det er også tonnevis med praktiske funksjoner som gjør det veldig morsomt å samle bilder!
www.picapport.de
Desentralisert, åpen kildekode, bærekraftig
For at hver enkelt skal kunne kommunisere fritt på lang sikt, trenger vi løsninger som er uavhengige av sentrale servere, hvis kildekoder er åpne og som bruker ressursene på en ansvarlig og bærekraftig måte. "Vi distribuerer" -portalen er dedikert til nettopp disse temaene.
wedistribute.org
Åpen kildekode talegjenkjenning gjør fremskritt
I to år har det vært mulig å jobbe med Mozillas talegjenkjenning, ganske enkelt ved å snakke gitte tekster inn i mikrofonen på din egen PC. På grunnlag av denne samlingen av talespråk skal det opprettes en åpen kildekode-talegjenkjenning. Prosjektet er supplert med programvare som konverterer talespråk til skriving: "DeepSpeech". I den nye versjonen 0.6 har programmet blitt betydelig raskere og slankere og kan kobles til flere forskjellige systemer.
hacks.mozilla.org/2019/12/deepspeech-0-6-mozillas-speech-to-text-engine/
Eksperter med åpen kildekode for deg
"Fairkom" er navnet på en sammenslutning av eksperter med åpen kildekode som du kan leie en komplett skyserver av, men som også kan sette opp tilpassede forretningsprosjekter med åpen kildekodeprogramvare for deg. Den enkleste skyserveren koster bare 2 euro i måneden. Det er neppe verdt å drive ditt eget bringebær!
www.fairkom.eu

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave