Videoredigering med OpenShot: Slik arrangerer du flere videoer samtidig

Innholdsfortegnelse

Videoredigering regnes som kompleks og tidkrevende. Så det er nyttig at du kan sette inn en hel gruppe med videoer på tidslinjen samtidig i OpenShot.

Du kan legge til flere videoklipp på tidslinjen samtidig i OpenShot og koble dem til en standard blenderåpning. For å gjøre dette må du først sette avspillingsmarkøren på tidslinjen til ønsket posisjon der videoene skal settes inn. Velg deretter klippene du vil ha i "Prosjektfiler". For å gjøre dette, kan du klikke på klippene mens du holder nede Shift eller Ctrl -tasten. Klikk deretter på de valgte klippene med høyre museknapp.
En liten meny vil vises, der du klikker på at du vil "Legg til tidslinje" klippene. I den følgende dialogboksen vil du se videoklippene listet opp igjen. Nå kan du bestemme hvordan klippene skal settes inn.
"Starttid" bestemmer den nøyaktige tiden i sekunder for den første videoen på tidslinjen. Tidspunktet for avspillingsmarkøren er forhåndsdefinert. Du kan endre tiden manuelt, men det gir vanligvis ikke mening. Hvis du ikke aktiverer noe annet alternativ, blir klippene rett og slett ordnet bak hverandre i sporet.
Hvis du angir en "overgang", settes den inn mellom klippene. Den myke fade ("fade out") og flere titalls trick fades er tilgjengelige som en overgang. Hvis du vil ha det helt vilt, setter OpenShot til og med inn en tilfeldig blenderåpning for hver overgang.
mer om emnet

  • Det beste videoredigeringsprogrammet i åpen kildekode
  • Hvordan kutte videoer i Ubuntu

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave