Bilde- og videobehandling: digitalisering med programvare

Bilderedigering fungerer best med denne programvaren

Flytte bilder og visualiseringer har blitt en uunnværlig del av vår digitaliserte verden. Takket være bruken av datamaskiner, mobile enheter og skjermer, er høyoppløselige bilder og grafikk allestedsnærværende. Det er bevist at folk lærer raskere gjennom videoer, bilder og illustrasjoner. Bilder formidler blant annet de viktigste meldingene og USP for et produkt og har en salgsfremmende effekt.

Digitalisering åpner for nye muligheter og muligheter, og har tillatt hele industrien å vokse. Fotografer, kunstdirektører og ansatte i reklame- og markedsføringsavdelinger bruker spesifikk maskinvare og den nyeste programvaren for bilde- og videobehandling.

Begrepene bildebehandling og videoredigering innebærer endring av bilder og videoer. I tillegg er det mulig å digitalisere papirbilder eller analoge videoer og deretter redigere og profesjonalisere dem med spesifikk programvare. Bilderedigeringsprogrammer som Photoshop, GIMP, Inkscape eller Photo Commander eller videoprogramvare som Adobe Premiere tilbyr presise verktøy og funksjoner for å redigere opptak individuelt.

Viktige funksjoner for bilde- og videoredigeringsprogrammer

Bilde- og videoredigeringsprogrammer gir deg mange alternativer for å endre bilder og filmsekvenser. Blant annet kan du:

  • Glatt ut over og under eksponering.
  • Gjør bilder skarpere.
  • Eliminer kontrastsvakheter og bildestøy.
  • Rediger forskjellige lag i et foto.
  • Klipp ut deler av bildet.
  • Lag videoer og slå sammen grafikk med filmfiler
  • Innlem musikk og lyder i en film
  • Endre bakgrunnen.
  • Tegne, invertere og retusjere teknikker i bilder.
  • Konverter et format.

Det er nesten ingen grenser for moderne bilde- og videoredigeringsprogrammer. Bilder eller videosekvenser kan endres og tilpasses omfattende med bare noen få klikk.

Dette er de mest populære bildedigeringsprogrammene

Det finnes utallige bildebehandlingsprogrammer på programvaremarkedet som kan brukes enten som kommersielle versjoner mot et gebyr eller som freeware gratis. For å oppnå optimale effekter når du redigerer bilder og grafikk, er det avgjørende å håndtere spørsmålet om hvilket bildebehandlingsprogram som er egnet for dine egne behov i god tid.

Hvert program gir individuelle fordeler. Mens den ene applikasjonen har et nybegynnervennlig brukergrensesnitt, tilbyr den andre et stort utvalg av spesifikke funksjoner og innstillinger. Takket være det store utvalget er det mulig å finne det rette programmet for dine egne behov med en enkel markedsoversikt. Følgende programmer er kjente og populære:

Adobe Photoshop - den beste hunden i billedredigeringsprogramvaremarkedet

Adobe Photoshop er et av de mest populære bilderedigeringsprogrammene. Begrepet "photoshopping" er uløselig knyttet til funksjonene til Photoshop. Photoshopping innebærer effekter og verktøy som gjør det mulig å endre et foto når det gjelder farger, lysstyrke eller kontrast. I tillegg gir redigeringsfunksjonene i Photoshop muligheten til å gjøre korrigeringer av grafikk og endre bildeområder.

Tips: Det er ikke alltid nødvendig å bruke Photoshop til bildebehandling. Hvis du hovedsakelig vil organisere bilder og bare gjøre små endringer, er Adobe Lightroom-programvaren det riktige og mer kostnadseffektive valget.

GIMP - gratis alternativ til Adobe Photoshop

Brukere som bruker filtre, behandler et bilde med høyt dynamisk område (HDR -bilde) eller vil profesjonelt retusjere objekter, kan ikke unngå åpen kildekode -programvare GIMP. GIMP er et bilde-editor på tvers av plattformer som er tilgjengelig for alle større operativsystemer. Som gratis programvare kan kildekoden endres og gjøres tilgjengelig for andre brukere. GIMP tilbyr nybegynnere og profesjonelle avanserte verktøy og verktøy for individuell bildebehandling.

Ashampoo Photo Commander - den rimelige allrounderen

I det private eller profesjonelle miljøet er det fornuftig å organisere fotobibliotek med programvarestøtte. Ashampoo Photo Commander er et billig bilderedigeringsprogram i dette området. I tillegg til bildeorganisering, tilbyr programvaren funksjoner for redigering og visning av bilder.

Inkscape - spesifikk programvare for redigering av vektorgrafikk

I motsetning til programvare som GIMP eller Photoshop, som fungerer med bitmap eller rastergrafikk og kan endre dem, er Inkscape et program for redigering av vektorgrafikk. Inkscape kan også behandle den skalerbare vektorgrafikken (SVG), som er viktige for industrisektoren, i en åpen, XML-basert standard.

Annen anbefalt programvare for bildebehandling

Photoscape X:

Gratis program for fotoredigering som tilbyr brukerne de klassiske verktøyene, samt et utvalg av filtre, forskjellige effekter og batchbehandling.

Darktable:

Gratis alternativ til Adobe Lightroom. Darktable har et bredt spekter av funksjoner og er tilgjengelig for forskjellige operativsystemer.

Fotodirektør:

Betalt program. Passer for nybegynnere og profesjonelle. Funksjonene for panoramabilder er unike salgsargumenter.

Bilde fra tilknytning:

Er tilgjengelig mot et gebyr for Mac og Windows, og har i tillegg til de grunnleggende verktøyene 360 ° -behandling.

Luminar:

Luminar er en bilderedigeringsprogramvare hovedsakelig for fotoredigering av Skylum. Dette er tilgjengelig på tvers av alle systemer og fungerer med AI.

Her finner du mange tips for bilderedigering.

Videoredigeringsprogramvare og dets bruksområder

I tillegg til bilder og grafikk, nyter videoene stor popularitet over hele verden. Sosiale medieplattformer som Instagram, YouTube eller TikTok har anerkjent denne trenden og tilbyr plass til milliarder av korte filmer. Videoer kan utformes på få sekunder med din egen smarttelefon og lastes på en av portalene. Selvopprettede videoer kan forbedres når det gjelder lengde, effekt eller musikk og lyder på smarttelefonen eller med spesifikk videoredigeringsprogramvare.

På samme måte er videoredigeringsprogramvare også tilgjengelig for profesjonelt produserte kortfilmer eller private feriefilmer. Kommersiell programvare som Adobe Premiere Pro, MAGIX Video Deluxe eller Movavi Video Suite og alternativt videoprogramvaren som følger med i Windows 10 hjelper brukerne:

  • Inkluder bildestabilisering og filtre i videoer,
  • Lagre filmer på Blu-ray
  • Bruk ferdige effekter og videomaler og
  • Rediger videoer kreativt og profesjonelt.

Tips: For å digitalisere gamle VHS- eller smalsporede filmer trenger du spesifikk maskinvare i tillegg til videoredigeringsprogramvare som overfører videosignalene mellom datamaskinen og avspillingsenheten.

Bruk bilde- og videoredigeringsprogramvare for å profesjonalisere bilder eller videoer

Med bilderedigeringsprogrammer og videoredigeringsprogramvare kan du digitalisere og profesjonalisere bilder, videoer og illustrasjoner. Programvare som Photoshop gjør det mulig å endre, beskjære, beskjære eller sette inn effekter. Du kan også klippe videoer, sette inn bilder og etiketter og lagre filmer i forskjellige formater. På denne måten mottar du spesifikke visualiseringer som er nøyaktig tilpasset dine behov.

FAQ

Hvordan er billedredigering forskjellig fra bildebehandling?

Eksisterende grafikk endres under bildebehandling. Bildebehandling er innholdsbehandling av bilder.

Har Windows 10 en gratis fotoredigerer?

Under Windows 10 er "Bilder" -appen en innebygd programvare som du kan bruke til å tilpasse bilder og videoer. For kreative endringer kan du bruke Paint 3D -programvaren, som Microsoft også tilbyr gratis.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave