Generer summer på tvers av flere Excel -regneark

Innholdsfortegnelse

Hvordan danne summer der det tas hensyn til en celle i alle regneark i en arbeidsbok

I Excel -praksis skjer det igjen og igjen at du må legge til de samme cellene i flere regneark, for eksempel for å lage et sammendrag av flere tabeller.

Vurder for eksempel en arbeidsbok med tolv regneark. Dette kan være blader for alle månedene i året. Enkelte celler skal nå legges sammen for alle månedene på et årlig bord. Gjør følgende for å gjøre dette:

På årsarket merker du cellen du vil at summen av alle månedene skal vises i. Klikk deretter på AUTOSUM-knappen som vises i følgende figur på verktøylinjen eller flerfunksjonslinjen:

Bytt deretter til arket den første måneden via tabellfanen. Der markerer du cellen som skal legges til fra alle tabellene.

Trykk nå på SKIFT -tasten og hold den nede. Dette betyr nøkkelen du må holde inne for å skrive inn en stor bokstav, også kalt SKIFT. Mens du holder inne SHIFT -tasten, klikker du på regnearket for den siste måneden med musen. Du kan deretter slippe SHIFT -tasten.

Klikk på cellen du vil danne summen av i sammendraget i regnearket for den siste måneden. Med ENTER fullfører du formelen.

Den ønskede formelen settes inn i den uthevede cellen i sammendraget. Følgende illustrasjon viser hvordan dette kan se ut:

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave