Åpne Access -databasen med en Excel -makro

Innholdsfortegnelse

Slik bruker du en VBA -makro i Excel for å starte Access og åpne en Access -database

Vil du vise egnede data for en beregning eller åpne en tilgangsdatabase av andre årsaker? Det er mange applikasjoner der det er fornuftig å åpne en Access -database via Excel.

Det du kan gjøre i en tabell via hyperkobling er ikke noe problem med en Excel -makro. Med den riktige programkoden kan du hente frem databasen du ønsker med lynets hast. Det er flere måter å gjøre dette på. Bruk følgende kommandoer for å kontrollere Access spesielt:

Ring undertilgang ()
Dim tilgang som objekt
Angi Access = CreateObject ("Access.Application")
Access.Visible = True
Access.OpenCurrentDatabase "c: \ files \ testdatenbank.mdb"
MsgBox "Database åpen."
Access.CloseCurrentDatabase
Angi tilgang = ingenting
Slutt Sub

Etter kommandoen OPENCURRENTDATABASE, angir du banen der databasen ligger i anførselstegn. Etter at du har startet makroen, åpner Excel først Access og Access åpner deretter den tilsvarende filen.

Excel viser deretter et meldingsvindu, som vist i følgende figur:

Informasjonsvinduet er nødvendig, for ellers ville ikke innholdet i databasen være synlig hvis databasen senere ble lukket i Excel.

Trykk på tastekombinasjonen ALT F11 i Excel for å gå inn i makroen. Dette kaller opp VBA -redaktøren. Bruk kommandoen INSERT - MODULE for å sette inn et tomt modulark. For å starte makroen, trykk på tastekombinasjonen ALT F8 i Excel.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave