Vis datoer automatisk i Excel -celler på flere linjer

Innholdsfortegnelse

Slik viser du datoer som ukedag og dato i en celle med linjeskift

Excel gir ikke et linjeskift for tall. Du kan vise tekst på flere linjer, men du kan ikke med tall. Siden datoer også er tall, kan ikke Excel vise dem med linjeskift heller.

Hvis en dato er for lang, vil den bli vist med doble kryss (diamanter) i en celle, som du kan se i følgende figur:

Du kan oppnå en flerlinjes visning av datoer ved å konvertere en dato til tekst og angi den eksakte formateringen av datoen. Du kan gjøre dette med en formel der datoen endres med TEKST -funksjonen. For eksempel, bruk følgende formel for å vise en datoverdi fra celle A2 annerledes:

= TEKST (A2; "DDDT") & KARAKTER (10) og TEKST (A2; "DD.MM.ÅÅ")

Formelen konverterer datoene til tekst. Med den første funksjonen TEKST, vises datoen fra celle A2 som en ukedag i full lengde (format TTTT). Ved å bruke CHARACTER -funksjonen setter formelen inn et linjeskift bak den (tegnkode 10). Dette etterfølges av en andre TEKST -funksjon, med hvilken datoen fra celle A2 konverteres til en representasjon med to tegn hver for dagen, måneden og året (format DD.MM.YY).

For at Excel virkelig skal gjøre linjeskiftet i cellene, formater du de tilsvarende cellene. Velg cellene, trykk på tastekombinasjonen CTRL 1 i alle versjoner av Excel og aktiver LINE BREAK -innstillingen i kategorien JUSTERING.

Etter denne prosessen vises datoverdiene i en to-linjers form i en celle.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave