Avrund prisene i Excel -tabeller til terskelverdier

Innholdsfortegnelse

Hvordan beregne en pris med Excel som sikrer bedre salg

Terskelpriser er spesielt viktige ved beregning av priser. Det er bevist at et produkt selger bedre hvis det koster 12,49 enn om prisen var 12,50. I denne artikkelen vil vi introdusere deg for tre metoder du kan avrunde til ønsket terskelpris.

Den mest matematisk korrekte metoden er avrunding til nærmeste terskel. Det er avrundet opp eller ned i henhold til matematiske regler.

Hvis du vil avrunde en pris i celle A2 til terskelen på 99 cent, kan du gjøre det med følgende formel:

= RUND (A2,0) + (A2 <0,5) -0,01

Formeldelen A2 <0,5 kreves bare hvis prisene skal avrundes som er mindre enn 50 cent. Deretter blir verdien 1 lagt til med den. Hvis du ikke har så lave priser, kan du slippe det. Følgende figur viser bruken av formelen i eksempeletabellen:

Spesielt med tett beregnede produkter er det uøkonomisk å runde i henhold til matematiske regler. Deretter bør den avrundes opp til ønsket terskelverdi.

Hvis du vil avrunde en pris i celle A2 til terskelen på 99 cent, kan du gjøre det med følgende formel:

= ROUND UP (A2,0) -0.01

Følgende figur viser bruken av formelen i eksempeletabellen:

Ved første øyekast er det uøkonomisk, men i praksis kan det helt tenkes at prisen skal rundes ned til en terskelpris. Hvis du vil avrunde en pris i celle A2 ned til terskelen på 99 cent, kan du gjøre det med følgende formel:

= NEDRUND (A2; 0) + (A2 <0,5) -0,01

Følgende figur viser bruken av formelen i eksempeletabellen:

I formlene beskrevet ovenfor genereres terskelen på 99 cent av delen -0,01. Hvis du vil beregne andre terskler, justerer du formelen deretter. For eksempel kan du nå terskelen på 49 cent med -0,51.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave