Lyd i stedet for støy - slik forbedrer du lyden til den bærbare datamaskinen

Innholdsfortegnelse

Bærbare datamaskiner tilfredsstiller egentlig ikke høyere krav til lydkvalitet. Men for lite penger kan du rette opp situasjonen og gjøre en bærbar datamaskin til en lydmaskin.

Alle som faktisk bruker den bærbare datamaskinen som en mobil datamaskin, er i de fleste tilfeller enige i lydkvaliteten til enheten for bruk på farten. Det ser annerledes ut når en notatbok erstatter den stasjonære PC -en, da er god lyd for musikk, filmer og spill også på ønskelisten i dine egne fire vegger. Imidlertid er dette ikke alltid så enkelt å implementere, fordi bærbare datamaskiner med de integrerte høyttalerne bare tilbyr begrenset lydkvalitet, noe audiofile brukere ofte ikke tilfredsstiller. Du kan forbedre lydkvaliteten til bærbare datamaskiner på en bærekraftig måte med følgende to tiltak:

  1. Det mest grunnleggende tiltaket er kjøp av riktige aktive høyttalere. Tester i redaksjonen har vist at du ikke engang trenger å bruke mye penger for hørbare lydforbedringer. Selv et 2.1-system bestående av en subwoofer og 2 satellitthøyttalere gir forbedringer, her som eksempel et slikt billig system fra Digitus (mini sub-woofer 10W 2x satellitter 3W). Generelt gjelder imidlertid følgende: jo høyere kvalitet og derfor dyrere det tilkoblede lydsystemet, desto bedre blir lyden. Prøv om mulig å få demonstrert et høyttalersystem før du kjøper det.
  • De aktive høyttalerne klarer imidlertid ikke å komme av veien: Siden de er koblet til den analoge høyttalerutgangen (3,5 mm stereokontakt), brukes den bærbare datamaskinens interne lydmodul fortsatt. Men spesielt med den interne lydadapteren, som er en del av den bærbare brikkesettet, liker produsentene tilsynelatende å spare på kvaliteten på den interne D / A -omformeren. "Eksterne lydkort" (USB -lydadaptere) tilbyr en løsning for dette. Dette er enheter som tilbyr en USB -inngang. Hodetelefoner eller høyttalere og om nødvendig en mikrofon er koblet til utgangene. Siden D / A -konvertering ikke lenger er nødvendig i den bærbare datamaskinen, forbedres lyden hørbart når en god USB -lydadapter brukes og støynivået reduseres. I tillegg kan lydadapteren brukes til å ettermontere funksjoner som støtte for 7.1-kanaler eller et S / P-DIF-grensesnitt.

Tips: USB -lydadaptere er mindre egnet for mobil bruk, ettersom de vanligvis også leveres med driftsspenning via USB og derfor aktivt bidrar til å lade ut det bærbare batteriet.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave