Hvordan finne unike gjenstander for å rydde opp i lister

Dupliserte og flere oppføringer er alltid en irriterende bivirkning i lister. Det er derfor en fordel å markere eller markere unike elementer i listene. For å identifisere de unike oppføringene i listene dine ved å markere dem med et øyeblikk

Du vil ha med på bildet (1) merk alle radene med en grå bakgrunn hvis måneder i kolonne A bare vises én gang i listen. Gjør følgende for å gjøre det:

  1. Velg den komplette listen. Sørg for at celle A4 er den aktive cellen i markøren.
  2. Ring til menykommandoen Format - Betinget formatering på. Velg oppføringen i valglisten til venstre Formelen er og skriv inn følgende formel ved siden av: = TELLING ($ A $ 4: $ A $ 23; $ A4) = 1
  3. Klikk på knappen format og bytt til registeret mal.
  4. Velg i gruppen Celleskygge Fargen grå.
  5. Trykk to ganger på knappen OK.

Etter disse seks trinnene, fremhever Excel bare radene med de unike månedene i grått.

I figur (2) du kan se at bare de fire linjene 7, 8, 10, 11 og 18 er formatert i grått, siden alle andre måneder forekommer flere ganger.

I Excel 2007 finner du kommandoen for å definere en formel for betinget formatering i fanen begynne om kommandoen Betinget formatering - Ny regel under Bruk formelen for å bestemme innholdet som skal formateres.

Slik fungerer formelen for merking av unike gjenstander

Formelen i den betingede formateringen fungerer i henhold til følgende prinsipp:

  • Du bruker COUNTIF -funksjonen til å telle hvor ofte innholdet fra celle A4 forekommer i området A4: A23.
  • Hvis resultatet er nøyaktig 1, er det unikt og den betingede formateringen utfører den definerte formateringen.
  • På grunn av den delvis relative referansen til A4 ($ A4) som det andre argumentet i COUNTIF -funksjonen, justeres bare radnummeret, ikke kolonnen, fra referansen for hver rad i listen.
  • Dette sikrer at innholdet i kolonne A alltid telles i hver kolonne i listen i det komplette innholdet i kolonne A. Dette betyr at merkingen av kolonne B også er basert på innholdet i kolonne A.

Hvis du bare vil markere de unike elementene i hver kolonne med henvisning til den respektive kolonnen, overfører du den første referansen med en absolutt linjespesifikasjon og den andre referansen som en relativ referanse.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave