Hvordan lage din egen QR -kode med Scribus

Innholdsfortegnelse

QR -koder er firkantede prikkmønstre som kan leses inn med en mobiltelefon. For det meste refererer de til internettadresser.

Windows + Linux / tysk / åpen kildekode. Med QR -koder kan du inkludere internettadresser og annen informasjon i trykte brev, plakater og brosjyrer. Noen har til og med QR -koder meislet på gravsteinene. Seeren trenger ikke å skrive inn en adresse, men bare lese inn koden med mobiltelefonen for å få tilgang til nettstedet.
For å lage en slik kode selv, åpne Scribus og opprett et nytt dokument. Klikk deretter på "Sett inn / strekkode" i menyen. Et vindu med tittelen "Sett inn strekkode" vises. Her kan du generere en rekke forskjellige koder. For en QR-kode, velg "Strekkodefamilie: todimensjonale symboler" og velg deretter "Strekkode: QR-kode". QR -koden består av prikker i stedet for linjer, men hva i all verden.
I feltet "Innhold" skriver du inn informasjonen du vil transportere med koden, for eksempel en Internett -adresse. En forhåndsvisning av koden vises umiddelbart nederst i vinduet. Så snart du klikker OK forsvinner vinduet. Nå kan du plassere koden i dokumentet med et klikk med musen. I tillegg til QR -kodene kan du også generere EAN -kodene fra supermarkedet, ISBN -nummeret på bøker og mange andre koder på denne måten.
Hvis du ikke trenger koden i Scribus, men i et annet program, kan du ganske enkelt lagre den som et skjermbilde og lime den inn i LibreOffice, for eksempel.
mer om emnet

  • Last ned Scribus
  • Online strekkodegenerator

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave