LibreOffice Base: Med denne formelen kan du vellykke fødselsdager i Base

Hvis du angir fødselsdato for mennesker i LibreOffice Base, kan programmet beregne for deg hvor gammel en person er i år. Vi viser deg hvordan det fungerer.

Hvordan lage en bursdagsliste i LibreOffice Base

Hvis du angir fødselsdato for mennesker i LibreOffice Base, kan programmet beregne for deg hvor gammel en person er i år. En enkel formel brukes til å trekke fødselsåret fra inneværende år. Dette er imidlertid ikke spesielt nøyaktig, for ifølge den vanlige tellemetoden endres en persons leveår på fødselsdagen. Dette må derfor inkluderes i formelen.

Først var formelen som følger:

VELG DATEDIFF ('åå', "medlemmer". "Fødselsdato", CURRENT_DATE) SOM "alder" FRA "medlemmer"

Variabelen CURRENT_DATE inneholder alltid gjeldende dato. Med funksjonen DAYOFYEAR isolerer vi dagen fra datoen og utelater året. Vi gjør dette med gjeldende dato:

DAYOFYEAR (CURRENT_DATE)

… og også med fødselsdato:

DAYOFYEAR ("medlemmer". "Fødselsdato")

Så sjekker vi om bursdagen fortsatt kommer i år:

DAYOFYEAR ("medlemmer". "Fødselsdato")> DAYOFYEAR (CURRENT_DATE)

Til slutt opprettes en betingelse med kommandoen CASEWHEN. Hvis datoen for fødselsdagen fortsatt er i fremtiden, trekker vi ett år fra den beregnede alderen:

- CASEWHEN (DAYOFYEAR ("medlemmer". "Fødselsdato")> DAYOFYEAR (CURRENT_DATE), 1, 0)

Minuset helt foran er det aritmetiske symbolet og 1 nesten på slutten trekkes hvis alt i mellom gjelder. Den ferdige formelen ser endelig slik ut:

VELG DATEDIFF ('åå', "medlemmer". "Fødselsdato", CURRENT_DATE) - CASEWHEN (DAYOFYEAR ("medlemmer". "Fødselsdato")> DAYOFYEAR (CURRENT_DATE), 1, 0) som "alder" FRA " Medlemmer "

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave