Programvare for datamaskinen - programmer for din suksess

En oversikt over de viktigste programmene for din PC

Uten programvare og operativsystem er en datamaskin ganske enkelt en struktur som består av komponenter som kretskort, kabler, en skjerm, prosessoren og et hus. Datamaskinen blir bare "levendegjort" med spesifikk programvare og kan utføre omfattende beregningsoperasjoner. I utgangspunktet er programvare delt inn i kategoriene applikasjonsprogramvare og systemprogramvare. Programvare var begrepet som ble brukt for å beskrive spesifikke programmer, for eksempel for tekstbehandling. Systemprogramvare, for eksempel operativsystemet, er avgjørende for å betjene datamaskinen og kjøre applikasjonsprogramvare.

Teknologisk fremgang og digitalisering har gjort mange innovasjoner innen maskinvare og programvare mulig. I dag tar moderne programmer for kontoret, programvare for bildebehandling eller verktøy på nettet mange oppgaver som vil ta mye tid manuelt. Brukere som ønsker å ha oversikt over systemet og applikasjonsprogramvaren for PCer og mobile enheter, bør informere seg jevnlig om utviklinger og innovasjoner samt nye utgivelser.

Programvare for datamaskinen - en oversikt over ytelsespotensialet

Innovasjoner og spennende utviklinger innen dataprogramvare rapporteres nesten daglig. Mange applikasjoner og funksjoner har bærekraftig forbedret folks hverdagsliv i forretningsmessige eller private miljøer. Samtidig fortsetter avhengigheten av PC -er og mobile enheter å vokse. En oversikt over programmer og programvare er i utgangspunktet et øyeblikksbilde, ettersom programvaremarkedet er i stadig endring.

Til tross for dette er det viktige programvareprodusenter og programmer i de enkelte programvarekategoriene. Disse har hatt topplasseringene i rangeringen av de viktigste programvarene i årevis. Det er fornuftig å bli kjent med disse programmene og sjekke om de passer for personlige behov. Generelt kan det skilles mellom leverandører av gratis og betalt programvare.

Det er verdt for brukere å se og bruke anbefalte applikasjoner som er gratis innen åpen kildekode -programvare. I mange tilfeller oppfyller disse de samme eller lignende kravene som kommersiell programvare. Et eksempel på en velkjent gratis åpen kildekode-programvare er kommunikasjonsprogrammet Thunderbird, som brukes av millioner av brukere. På grunn av det omfattende tilbudet, er det viktig å også undersøke open source -markedet før du bestemmer deg for et dataprogram for å kunne ta en omfattende og objektiv beslutning.

Programvare for kontoret - programvare for kontoret og dets muligheter

Hvis du tenker på programvare for kontoret, kan du ikke ignorere programmene til den velkjente programvareprodusenten Microsoft. Microsoft Office er kjent for de fleste og regnes som den viktigste kommersielle programvaren for Office. Microsoft PowerPoint, Excel eller Word brukes millioner av ganger rundt om i verden. Spesielt selskaper bruker de profesjonelle applikasjonene som har vært kjent i mange år. Blant annet setter de pris på klarheten og brukervennligheten til de enkelte applikasjonene, samt muligheten til å kunne installere oppdateringer kontinuerlig med nye funksjoner.

Microsoft PowerPoint - profesjonell programvare for presentasjoner

Et av de mest populære programmene fra Microsoft er Microsoft PowerPoint. Med presentasjonsprogramvaren, som ble kjøpt fra Microsoft og utgitt for første gang i 1987 under navnet PowerPoint, kan forelesninger eller møter visualiseres profesjonelt. Selv om det for noen år siden var en spesialitet å lage og presentere en PowerPoint -presentasjon, lærer unge mennesker allerede hvordan de skal bruke programmet på skolen. I det profesjonelle miljøet er det en selvfølge å holde online eller offline møter med Microsoft PowerPoint.

Hvis du jobber med Microsoft PowerPoint for første gang, vil du raskt legge merke til hvor mange funksjoner og muligheter programmet inneholder.

Blant annet har du muligheten til å legge inn bilder, videoer, lyder og musikk og personlig grafikk og å designe tekster spesielt.

Alternativer til Microsoft PowerPoint

Alternativ programvare

Funksjoner og ytterligere informasjon

LibreOffice

Gratis programvare med åpen kildekode som, i likhet med Microsoft Office, inneholder forskjellige kontorfunksjoner, inkludert en presentasjonsfunksjon.

Pris: gratis

Forsyningskilde: https://de.libreoffice.org/

Prezi

Skaper imponerende presentasjoner som vises på en fullskjerm. Det er en spesiell webapplikasjon med spesiell merverdi, spesielt for forretningsbrukere.

Pris: Mellom 7 euro og 59 euro per måned.

Tilførselskilde: https://prezi.com/de/

PowToon

PowToon er avhengig av animerte figurer og uvanlig historiefortelling.

Pris: Mellom 19 euro og 89 euro per måned

Tilførselskilde: https://www.powtoon.com/index/

Google Presentasjoner

Google tilbyr et gratis PowerPoint -alternativ med applikasjonen "Google Slides". Google Slides er like egnet for enkle presentasjoner som for å jobbe i team.

Pris: gratis

Tilførselskilde: https://www.google.de/intl/de/slides/about/

Microsoft Excel - klassikeren blant regneark

Microsoft Excel er et av de mest populære programmene for kontoret. Flertallet av selskapene bruker Excel daglig for omfattende beregninger. Tilbud eller spesifikke applikasjoner der tall og data for produkter og tjenester må ses profesjonelt, behandles også med Excel.

I likhet med de andre programmene i Microsoft Office har Excel et stort antall funksjoner og alternativer. For brukere som har liten erfaring med regneark, er mange hjelpefunksjoner integrert i programvaren.

Disse gjør det effektivt:

Bygg bord

Integrer formler og data

lage meningsfylte diagrammer

I Microsoft Excel er det viktig å kunne lese og bruke datamateriale fra andre kilder. Excel ble introdusert i sin første versjon i 1985 for Macintosh og har blitt utviklet konsekvent og profesjonelt gjennom årene.

Alternativer til Microsoft Excel

Alternativ programvare

Funksjoner og ytterligere informasjon

LibreOffice

Se LibreOffice for informasjon

WPS Office

Et gratis og nyttig alternativ til Excel finnes i WPS Office -programvaren.

Det engelskspråklige regnearket ligner veldig på Excel. Funksjonalitet og utseende ligner markedslederen. WPS er i utgangspunktet gratis hvis brukerne er villige til å godta reklame. En merverdi av WPS er lagring av regneark i det klassiske MS Excel -formatet XLS.

Pris: gratis

Forsyningskilde: https://www.wps.com/de-DE/

Google Regneark

Google Sheets har ikke funksjonaliteten som markedsleder Excel. Samtidig inneholder den alle relevante alternativer for private brukere og for virksomhetsberegninger.

Siden Google Sheets er skybasert, kan det kjøres på alle stasjonære eller mobile enheter som har en nettleser.

Pris: gratis

Tilførselskilde: https://www.google.de/intl/de/sheets/about/

Microsoft Word - tekstbehandling for private og forretningsbrukere

Microsoft Word regnes som det mest brukte tekstbehandlingsprogrammet i verden. Først utgitt i 1983, har det vært en integrert del av Microsoft Office i mange år. Brukere setter pris på klarheten i Microsoft Word, så vel som de mange tilpasnings- og innstillingsalternativene for å designe profesjonelle tekster. Postflettefunksjonen er også kjent og brukt i mange selskaper. Med det er det mulig å sende skjemabrev:

  • Å skape kompetent,
  • For å skrive ut også
  • Send online og offline.

Alternativene for å snakke bokstaver med den innebygde dikteringsfunksjonen er også praksisorienterte. Videre kan tekster korrigeres når det gjelder stavemåte og tegnsetting.

Alternativer til Microsoft Word

Alternativ programvare

Funksjoner og ytterligere informasjon

LibreOffice

Se LibreOffice for informasjon.

WPS Office

Du kan også finne et gratis og nyttig alternativ til Microsoft Word i WPS Office -regnearkprogramvaren.

Pris: gratis

Forsyningskilde: https://www.wps.com/de-DE/

google Dokumenter

Google Docs tilbys som en skybasert applikasjon med et omfattende utvalg av funksjoner. Programvaren inneholder brukervennlige redigerings- og designverktøy og hundrevis av fonter. I likhet med Word kan bilder, grafikk, multimediefiler og mange andre formater legges inn.

Pris: gratis

Forsyningskilde: https://www.google.de/intl/de/docs/about/

LibreOffice - åpen kildekode og gratis programvare

I tillegg til den velkjente kommersielle kontorprogramvaren Microsoft Office, vil brukerne finne forskjellige applikasjoner og programmer på markedet som er gratis og åpen kildekode. LibreOffice er et av de viktigste og mest fremtredende open source -programmene.

Leveringen i en programvarepakke foregår med funksjoner, regneark, tekstbehandling, presentasjon og andre applikasjonsverktøy.

LibreOffice har sin opprinnelse i den velkjente og like åpne kildekode-programvaren OpenOffice. I 2010 delte Libre Office seg fra OpenOffice.org og har blitt utviklet uavhengig siden den gang. LibreOffice er tilgjengelig på tvers av plattformer og kan installeres på følgende enheter og operativsystemer:

  • Linux,
  • Windows,
  • Mac os
  • Mobilversjoner for Android og iOS smarttelefoner og nettbrett
  • Nettkontor under navnet: "LibreOffice Online."

LibreOffice kan lastes ned og installeres gratis og brukes uavhengig av begrepet. En viktig merverdi av LibreOffice og andre åpne kildeprogrammer for kontoret er bruk av åpne filformater. LibreOffice og mange andre gratisprogrammer bruker OpenDocument Format (ODF), et åpent filformat.

Åpne filformater har den fordelen at de lett kan leses av alle brukere. Microsoft Office tilbyr også integrering og lagring av filer i ODF -format. Av denne grunn er dokumenter designet i ODF-format produsentuavhengige og er aldri underlagt en programvarelisens.

Applikasjons- og kommunikasjonsprogramvare for kalender, adressebok og e-post

Lite i en persons liv er viktigere enn kommunikasjon. Folk kommuniserer kontinuerlig verbalt eller ikke-verbalt. Kommunikasjon er også en av de viktigste disipliner i den digitale verden. Messanger -tjenester som Signal, Facebook Messanger eller WhatsApp nyter stadig større popularitet og har erstattet klassisk SMS. Samtidig er e -post fortsatt en del av standardkommunikasjonen.

Programvare:

  • Designet med e -posten,
  • Den personlige kalenderen administrerte og
  • Adresseboken kan holdes oppdatert,

blitt uunnværlig i programvaremarkedet. Den amerikanske programvaregruppen Microsoft er en av de mest kjente og viktigste leverandørene i dette segmentet med Microsoft Outlook. Samtidig er det alternativer til Outlook som absolutt er verdt å vurdere.

Microsoft Outlook - den beste hunden blant kommunikasjonsprogrammer

Microsoft Outlook dukket opp i sin første versjon i 1987 og har siden blitt videreutviklet med tanke på fremtiden. Outlook er nært knyttet til Exchange Server, programvaren groupware og e-posttransport fra Microsoft. Samtidig er det ikke nødvendig å integrere Exchange i Outlook. Outlook kan kobles til alle kjente e-postklienter, og tilbyr i tillegg til en profesjonell e-postfunksjon en integrert adressebok, en kalenderfunksjon og muligheten til å behandle notater.

Et hvilket som helst antall e-postkontoer kan integreres i programvaren og brukes. Det samme gjelder forskjellige kalendere, som kan oppbevares separat eller i forhold til hverandre. Adressebøker kan også settes opp separat ved siden av hverandre og administreres, for eksempel for forretnings- og private adresser.

Microsoft Outlook kan utvides funksjonelt med spesifikke tillegg og inneholder forskjellige funksjoner for automatisering av kommunikasjon. Den er tilgjengelig som en nedlastingsversjon for Windows og MacOS operativsystemer og kan også brukes med en kompilator for andre programmeringsspråk. I sine mobilversjoner som en app for Android og iOS kan Microsoft Outlook brukes gratis. I tillegg til kommunikasjonsprogramvaren tilbyr Microsoft sin egen e-posttjeneste på adressen Outlook.com.

Alternativer til Microsoft Outlook - Mozilla Thunderbird og nettbasert e -postprogramvare

Mozilla Thunderbird er et av de mest kjente alternative programmene for pålitelig e-postkommunikasjon. Thunderbird ble første gang utgitt i 2004 som en åpen kildekode og gratis postprogram for PC. Programmet har lignende funksjoner som Microsoft Outlook.

Programvaren inneholder en integrert kalender og en oversiktlig oppgaveplanlegger. Når det gjelder programvare med åpen kildekode og plattform, er Thunderbird, sammen med Firefox-nettleseren, en av de mest kjente applikasjonene. Firefox og Thunderbird ble utviklet av Mozilla, et prosjekt som fokuserte på åpen kildekode og brukervennlig programvare med åpen kildekode.

I tillegg til programvare som må installeres på PC-en, blir nettbaserte e-postprogrammer stadig mer populære. Leverandører som GMX, Web.de eller Outlook.com tilbyr muligheten til å se e-post direkte i nettleseren på Internett.

Dette plattformuavhengige alternativet gir et høyt nivå av merverdi. Dette kan sies fordi passordet og tilgangsdataene er tilstrekkelige til å skrive e-post eller vise den personlige kalenderen fra en hvilken som helst internettaktivert enhet.

Hvordan profesjonell bildebehandling profesjonaliserer visuelt innhold

Det velkjente ordtaket "Et bilde er verdt tusen ord" gjenkjennes av de fleste. Den inneholder et høyt sannhetsnivå, ettersom visualiseringer er avgjørende i dagens moderne verden. Et liv uten bilder, grafikk og videoer er utenkelig. Komplisert innhold eller detaljert informasjon kan best illustreres ved hjelp av forklarende grafikk og bevegelige bilder og animasjoner.

Markedet for programvare for profesjonell bildebehandling er mangfoldig og drives av både kommersielle programmer og åpen kildekode -applikasjoner. Følgende programmer tilbyr viktige funksjoner og verktøy for å tilpasse og endre bilder og grafikk.

Bilderedigeringsprogrammer og deres funksjoner

Photoshop

Mest kjent bildebehandlingsprogramvare, som har det alminnelige uttrykket "fotobutikk"Er skyldig.

Det er profesjonell programvare som kan brukes til å retusjere og korrigere bilder. Det er også mulig å fjerne uønskede objekter fra bilder og bruke filtre til å endre farger, former og effekter. Produsenten Adobe tilbyr forskjellige varianter for å kjøpe programvaren eller alternativt å leie den i månedlige eller årlige betalingsplaner fra 23,19 euro.

Informasjon og nedlastinger om Photoshop under følgende lenke.

GIMP

Et interessant og gratis open source -alternativ til Photoshop er GIMP. GIMP er åpen kildekode og kan lastes ned på tvers av plattformer via følgende lenke.

GIMP tilbyr viktige verktøy og funksjoner som kreves for bildebehandling av høy kvalitet. Bilder kan blant annet retusjeres, endres og modifiseres når det gjelder fargene. I tillegg kan GIMP brukes til oppfatning av symboler og til å lage grafiske designelementer.

Corel Draw

I likhet med Photoshop har Corel Draw vært et av de mest profesjonelle kommersielle bilderedigeringsprogrammene på programvaremarkedet i mange år.

Corel Draw har omfattende verktøy for å tilpasse grafikk når det gjelder illustrasjon, layout eller typografi.

Produsenten tilbyr forskjellige versjoner for Windows og MacOS. Programvaren kan kjøpes og lastes ned fra Corel Draw -produktsiden på Internett.

Andre anbefalte løsninger og programvare for datamaskinen

I tillegg til:

  • Programvare for kontorapplikasjoner,
  • Kommunikasjonsprogrammer også
  • Profesjonell bilderedigeringsprogramvare

andre programmer som ikke bør mangle på noen datamaskiner.

Et forståelig eksempel er programmer for digitalisering og videoredigering. Med slik programvare og ekstra maskinvare for digitalisering kan eldre opptak konverteres fra en videokassett til nåværende formater. Dette er spesielt viktig på grunn av det faktum at magnetbåndene som ble brukt har blitt stadig vanskeligere å spille med årene.Med innebygd videoredigeringsprogram for Windows 10, som er integrert i Photos-appen, kan de digitaliserte videoene redigeres og lagres i det videre kurset.

Ytterligere applikasjonsprogramvare i bildebehandlingsdelen:

Movavi Video Suite2021-2022.

MAGIX Movie Edit Pro.

Eller den gratis videoredigeringsprogramvaren Avidemux på tvers av plattformer.

Verktøy og systemprogramvare for datamaskinen din

I tillegg til kraftig programvare krever en Windows -datamaskin også kontinuerlig vedlikehold med verktøy og verktøy som kan brukes til å optimalisere og rengjøre systemet. I denne sammenhengen anbefales freeware CCleaner. Det rydder opp unødvendige filer fra harddisken gratis og fjerner internettspor. Programvaren rydder også opp registreringsdatabasen og øker datamaskinens ytelse gjennom systemoptimalisering.

Programvare for en automatisk driveroppdatering anbefales også, slik at driverne for PC-en din alltid er oppdatert. DriverEasy -programvaren oppdaterer for eksempel alle drivere gratis på gjeldende Windows 10 -datamaskiner og også under operativsystemene Windows 7, 8 og 8.1. Med en aktiveringskode får du fullversjonen som du kan oppdatere systemet ditt raskere med.

Andre gratis eller betalte verktøy kan lastes ned fra Internett etter behov.

Spill og online verktøy

En PC som har riktig maskinvare og et raskt og kraftig grafikkort kan enkelt brukes til å spille videospill. Markedet for spill for PC er nesten ubegrenset, slik at brukerne enkelt kan finne passende spill etter sjanger og utgivelsesdato ved hjelp av en søkemotor.

Oppsummering og konklusjon: Spesifikk program og systemprogramvare for PC -en - bare et klikk unna

Det er en nesten uuttømmelig samling av programvare for datamaskiner. Som moderne datamaskiner krever PCer først og fremst spesifikk programvare i tillegg til et operativsystem. Programmer er vanligvis klassifisert i forskjellige kategorier, og det gjøres et grunnleggende skille mellom programvare og systemprogramvare.

I en profesjonell sammenheng spiller spesifikk programvare for kontoret, for eksempel Microsoft Office, Thunderbird og Firefox eller åpen kildekode -applikasjonen LibreOffice, en viktig rolle.

Bildebehandlingsprogramvare som GIMP eller Photoshop er også kjent og nyttig for å tilpasse grafikk. Brukere trenger også systemprogramvare. Dette forbedrer ytelsen til systemet generelt eller til operativsystemet gjennom verktøy og verktøy. Online verktøy som er gjort tilgjengelig på nettet kan også være et effektivt alternativ. Hvis du vil spille med PC -en din, finner du tusenvis av spill i alle sjangere på Internett eller i stasjonære spesialbutikker. Oppsummert er det klart at spesifikk programvare for din PC høyst er et klikk unna.

Flere artikler:

Åpen kildekode nyheter

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave