Inndataenheter for din PC: funksjon, installasjon, feilsøking

All viktig informasjon om inndataenheter

Å bruke en datamaskin er ofte ikke mulig uten visse inndataenheter. Men hva er egentlig en inndataenhet, og hva inneholder den? Og hvordan kobler du enhetene til PC -en?

Hva er inndataenheter?

Input er forstått som transport av informasjon som bringes til datamaskinen utenfra. Inndataenheter er dermed alle enheter som er perifert koblet til datamaskinen og forsyner den med data og informasjon. Inndataenhetens oppgave er å konvertere data til et dataspråk som datamaskinen kan forstå.

Hva er inndataenheter for datamaskiner?

Det er mange forskjellige inndataenheter på markedet i dag. Ny teknologi blir stadig lagt til. Det skilles mellom enheter for manuell inngang og enheter for automatisk inngang.

Inndataenhetene inkluderer:

  • tastatur
  • Mus / styrekule (invertert mus)
  • Berøringsskjerm / berøringsplate / lyspenn / grafikkbrett
  • Strekkode skanner
  • Digitizer
  • styrespak
  • mikrofon
  • Bildeskanner / skanner
  • Webkamera

De viktigste og mest brukte inndataenhetene for PC -en er musen og tastaturet.

Hvordan fungerer inndataenheter?

Inndataenheter er som øynene og ørene på en datamaskin som registrerer, behandler og overfører data fra utsiden til PCen. Informasjonen som legges inn er digitalisert, slik at inndataenhetene kan overføre visuelle, auditive, tekstlige og andre sensoriske data til datamaskinen.

Selv om tastaturet har en ferdig tastaturkode, oversetter de fleste andre inndataenheter teller- og måleresultater til maskinkoden.

Hvordan fungerer installasjonen av inndataenheter?

For å installere inndataenheter på en PC trenger du visse drivere fra den respektive produsenten. Disse finnes på produsentenes nettsider. De fleste inngangsenheter kan kobles til datamaskinen ved hjelp av en USB -kabel. Eldre tastaturer er koblet til PC -en med en DIN -tilkobling eller PS / 2 -kontakt. Moderne tastaturer eller mus fungerer også trådløst via infrarød, kortdistanse radio eller Bluetooth.

Hvis du kobler inndataenheten til PC -en, gjenkjenner Windows 10 vanligvis enhetene automatisk. Takket være plug-and-play-funksjonen søker Windows automatisk etter passende drivere og installerer dem.

Hva er utdataenheter?

I tillegg til inndataenheter er det også utgangsenheter. Dette er også enheter som kan kobles perifert til PCen. I motsetning til inndataenheter, transporterer disse imidlertid informasjon fra datamaskinen til omverdenen. De viktigste utskriftsenhetene på en datamaskin er skjermen og skriveren.

Feilsøk datamaskininnmatingsenheter

Hvis tastaturet eller musen er defekt, eller hvis det er andre feil med inndataenhetene, kan det være vanskelig å bruke datamaskinen ordentlig. Problemer med inndataenhetene kan ha forskjellige årsaker. Derfor er det forskjellige mulige løsninger for å reparere tastaturet eller musen.

Mer om dette i følgende artikler:

  • Datamusen som inndataenhet for PC -er
  • Tastaturet: Den viktigste inndataenheten på en datamaskin

Konklusjon

Inndataenheter overfører data og informasjon fra omverdenen til datamaskinen. De viktigste inndataenhetene inkluderer datamus og tastatur. Disse muliggjør ukomplisert bruk av PC -en. Mange dataprogrammer kan ikke, eller bare med vanskeligheter, klare seg uten mus og tastatur.

Både datamus og tastatur kan enkelt kobles til datamaskinen og installeres vanligvis automatisk av Windows 10. De fleste inngangsenheter kan kobles til datamaskinen via en USB -kabel eller via Bluetooth og et trådløst nettverk.

Hvilken mus eller tastatur som er best for deg, avhenger helt av dine individuelle behov. Imidlertid bør de være ergonomisk komfortable for brukeren og ikke forårsake smerter i fingre eller hender.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave