LibreOffice Writer: Slik fungerer gratis tekstbehandling

Du bør definitivt være kjent med disse funksjonene i programmet!

I likhet med Microsoft Office er LibreOffice en programvarepakke som er skreddersydd for typiske kontoraktiviteter. I tillegg til bildebehandling eller regneark, tilbyr gratispakken også tekstbehandlingsprogrammet LibreOffice Writer, som kan brukes til å mestre både daglige oppgaver og spesifikke krav.

LibreOffice Writer: Komme i gang

Hovedoppgaven med å lage tekster i LibreOffice Writer er supplert med mange tilleggsfunksjoner for å gjøre arbeidet med programmet mer behagelig og effektivt for deg. Det er mange innstillingsalternativer som du kan designe dokumentene i henhold til dine behov og krav.

  • Du lagrer dette deretter med tastekombinasjonen Ctrl + S eller ved å klikke på "Lagre" via menyelementet "Fil".
  • Dokumentet blir deretter gjort tilgjengelig i ODT -formatet som brukes av LibreOffice.
  • Velg Fil> Lagre som, men du kan også opprette DOCX- og PDF -filer ved å velge det riktige alternativet eller filnavnet.docx henholdsvis… pdf la ende.

Du får tilgang til LibreOffice og dermed LibreOffice Writer -tjenester ved å laste ned programvarepakken gratis fra det offisielle nettstedet. Dette alternativet er rettet mot brukere med enheter som bruker følgende operativsystemer:

  • Microsoft
  • Mac os
  • Linux

LibreOffice Viewer er også tilgjengelig i App Store for brukere av Android -enheter.

Grunnleggende funksjoner i LibreOffice Writer

De viktigste funksjonene til LibreOffice Writer inkluderer formatering av avsnitt og sider, innsetting av topp- og bunntekster, opprettelse av forskjellige kataloger og automatisk stavekontroll. Du kan også gjøre bruk av andre praktiske alternativer som å legge inn kommentarer eller legge inn hyperkoblinger.

Avsnittsformatering i LibreOffice Writer

Et av de viktigste funksjonelle områdene for ordningen av tekstene dine er avsnittsformateringen. De tilhørende formateringsalternativene starter med fanene rett over tekstfeltet. Der finner du et digitalt målebånd som du kan sette nye posisjoner med et klikk med musen, slik at du kan flytte teksten din lenger innover senere. Du gjør dette ved å markere avsnittet og deretter trykke Tab -tasten.

I menylinjen over fanene finner du mange andre funksjoner som er tett på hverandre. Det er muligheter

  • Endre skrift og størrelse,
  • riktig tekstjustering og linjeavstand,
  • å lage strukturell og farget tekstutheving,
  • Juster linjeavstanden,
  • Oppfør linjer eller hele avsnitt i lister.

Tips: Programmet tilbyr også avsnittsstiler på verktøylinjen for formatering av avsnitt. For eksempel kan forskjellige overskrifter velges her.

Sideformatering

I tillegg til tekstinnholdet kan sidene du skriver på også formateres. Den største endringen er spørsmålet om sideorientering. Som standard viser LibreOffice Writer sidene i stående retning, men det er mulig å rotere denne innstillingen til liggende retning.

For å gjøre dette, klikk først på "Format" -fanen og deretter på det nylig viste menyelementet "Side".

Dette åpner et nytt vindu der du kan velge mellom stående og liggende format.

Det samme vinduet inneholder også annen sideformatering. Du kan også endre papirformatet (DIN A4, DIN A5 etc.) og sidemarginene opp, ned, til høyre og venstre der.

Kontroller stavemåten med LibreOffice Writer: AutoCorrect og AutoText

Writer utsetter tekstene for en kontinuerlig stavekontroll. Derfor, hvis en feil kryper inn, vil det berørte ordet bli understreket i farger for å henlede oppmerksomheten på det. I disse situasjonene gir Writer deg også AutoCorrect -funksjonen, som du kan bruke til å automatisk rette en stavefeil. For å gjøre dette, klikk først på det tilsvarende ordet og deretter på den anbefalte korreksjonen, som vil vises i et nytt vindu.

Imidlertid er det tider når Writer fremhever feil for deg som egentlig ikke er feil. Dette kan for eksempel skje hvis du inkluderer egennavn og andre utenlandske termer i en tekst som ikke er kjent for programmet ennå. Hvis du ikke vil at disse oppføringene kontinuerlig skal fremheves som feil, kan du fjerne dem fra Autokorrektur -listen.

Naviger til "Autokorrekturalternativer" via "Verktøy> Autokorrektur".

Klikk deretter på "Registrer".

I det siste trinnet skriver du inn det utenlandske begrepet der.

Definer autotekstoppføringer

Endelig har Writer en annen veldig nyttig tekstfunksjon med AutoText. Dette lar deg skrive inn dine egne forkortelser, som deretter vises som komplette termer, tabeller eller grafikk. Definisjonen av slike AutoText -oppføringer fungerer som følger:

Velg det riktige elementet med musen.

Gå til menyen "Autotekst" i kategorien "Rediger".

Der velger du kategorien for oppføringen og kobler den til ønsket forkortelse.

Hvis du skriver inn forkortelsen i tekstdokumentet og trykker på F3 -tasten, vises det tilhørende uttrykket, grafikken eller tabellen automatisk.

Sett inn og formater topp- og bunntekst

I tillegg til det faktiske tekstinnholdet, tilbyr Writer også ekstra plass til metadata, for eksempel navnet ditt, opprettelsesdatoen eller det respektive sidetallet. Denne informasjonen er best plassert i topp- og bunntekst i et dokument. Det spesielle med dette er at all informasjon vises på alle tidligere og pågående sider og derfor bare må angis én gang.

  1. Du kan åpne topp- og bunntekst enten via "Sett inn" -fanen eller ved å dobbeltklikke på den øvre eller nedre kanten av det åpne tekstdokumentet.

  2. Navngi linjene manuelt eller få dem fylt ut automatisk i stedet.

  3. For automatisk merking, gå til topptekst eller bunntekst og klikk på "Sett inn" -fanen igjen.

  4. Her velger du "Feltkommando", hvoretter et utvalg inngangsalternativer åpnes.

  5. Der klikker du på ønsket alternativ.

Gratis LibreOffice Writer -poeng med et bredt spekter av funksjoner

Programvarepakken LibreOffice tilbyr i form av Writer et ideelt program for de mest presserende oppgavene for tekstbehandling. Takket være de forskjellige alternativene for formatering, får tekster raskt ønsket form, og topp- og bunntekst fortsetter å sikre at alle sider i dokumentet får enhetlig tilleggsinformasjon.

Det som imidlertid skiller seg ut er det faktum at Writer er i stand til å lagre filer i DOCX -format. Kompatibilitet med Microsoft Word er ekstremt praktisk, men ikke en standard blant lignende alternativer i tekstbehandling. Siden alt dette er samlet i en gratis pakke, er det klart at ingenting kan være galt med bruken av LibreOffice Writer.

FAQ

Hva er i LibreOffice -pakken?

Med gratis nedlasting av programvarepakken har du Writer for tekstbehandling, Calc for regneark, Draw for bildebehandling, Impress for å lage presentasjoner og Base for databaseadministrasjon.

Er LibreOffice kompatibelt med andre programmer?

Programmene i programvarepakken er kompatible med hverandre, og derfor kan du enkelt kopiere tabellene og grafikken du har laget til et tekstdokument. Programmet er også kompatibelt med Microsoft Office.

Hvordan legger jeg til mine egne kommentarer i tekstdeler?

Via "Sett inn> Kommentarer" kan individuelle kommentarer stå igjen på bestemte punkter i et dokument, som ikke påvirker selve teksten. Alternativt fungerer hurtigtasten Ctrl + Alt + C også.

Hvordan legger jeg til stiler i LibreOffice Writer?

Naviger til "Maler> Stiler" og klikk på pilen helt til høyre på verktøylinjen. Velg "Last inn maler", merk en formatmal og bekreft med "Overskriv> OK".

Hvilke typer stiler støtter LibreOffice Writer?

Programmet støtter bl.a. følgende maler: Sidemaler, avsnittsmaler, tegnmaler, rammemaler eller listemaler.

Flere nyttige tips for bruk av LibreOffice og OpenOffice

Sett opp og design dokumenter riktig

  • Sett individuelle sider i liggende format
  • Administrer fotnoter
  • Sett inn sidetall i den nye versjonen
  • Sett inn dato og klokkeslett
  • Designoversikt i Freemind
  • Sett opp automatiske krysslinjer
  • Lag din egen dokumentmal

Lag og rediger bilder med Writer

  • Sett inn bakgrunnsbilde over hele siden
  • Lag bilder med avrundede hjørner
  • Beskjærede bilder i OpenOffice og Scribus
  • Slett bildet til tross for feilmelding

Skriv ut og skann med Writer

  • Skriv ut brosjyrer
  • Skriv ut tosidige brosjyrer med Writer
  • Skriv ut etiketter
  • Skann grafikk i Writer

Rediger rader og kolonner i LibreOffice og OpenOffice

  • Juster linjeavstanden i Writer
  • Tallinjer
  • Arbeid til venstre og høyre begrunnet på en linje
  • Fjern blanke linjer
  • Del opp tekster i kolonner

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave