Tilpass notatsider i syv trinn

Hvis det er nødvendig med utdelinger for deltakerne eller foredragsholderne, er funksjonene "utdelinger" eller "notater" vanligvis den beste løsningen. Men hva om de tilgjengelige designalternativene ikke er nok? Finn ut av eksemplet

Slik at endringene du ønsker skal gjelde for alle notatssidene, gjør dem i notatmasteren. Du får tilgang til notatmasteren via Vis → Master → Notes Master og om kommandosekvensen Vis → Notes Master.

Tilpass notemasteren

I tillegg til plassholderne for lysbilder, notater, topptekst og bunntekst, dato og lysbildenummer, er standardinnstillingen for skrift og størrelse også inkludert i notatmasteren.

I notatmasteren kan du fritt bestemme posisjonen og størrelsen på disse plassholderne samt skriftene som skal brukes og formater. I illustrasjonen nedenfor kan du se hvordan elementene kan settes sammen for å lage et nytt oppsett. Endringene er et mulig eksempel - du vil selvfølgelig gjøre justeringene som er skreddersydd for dine behov. Slik er det gjort:

  • Endre posisjonen til de to topptekstelementene slik at de ikke er på venstre side av lysbildet, men er i tråd med innholdet nedenfor. Reduser også skriftstørrelsen til maksimalt 10 poeng - dette er helt tilstrekkelig for trykte medier (1 + 2).
  • Forstørr plassholderen for lysbildet (3). Dette vil hjelpe deg med å fylle ut det ellers ubrukte rommet.
  • Gjør teksten plassholder for notene flatere, dra den til samme bredde som plassholderen ovenfor og slett unødvendige tekstlag (4 + 5).
  • Endre også posisjonen til de to bunntekstelementene slik at de ikke er på venstre side av lysbildet, men er i flukt med innholdet ovenfor og reduserer skriftstørrelsen (6 + 7).
  • Ved å klikke på knappen Master visning bytt tilbake til lysbildevisning.

Forsiktig felle

Noen brukere prøver å øke utskriftsområdet for utdelinger eller notater ved å endre sideoppsettet. Men vær forsiktig, du endrer også størrelsen på lysbildet. En "bivirkning" kan da være at PowerPoint forstørrer alle fonter på lysbildene med for eksempel 3 poeng.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave