Fungerer også i diagrammer: Vis verdier automatisk over en grense i en annen farge

Du har kanskje allerede sett at verdier som overstiger en viss grenseverdi, kan vises automatisk i en annen farge i Excel. Det du kan gjøre i Excel ved hjelp av betinget formatering, kan du også gjøre i PowerPoi

Når er grenseverdiagrammer egnet?

Vi bruker et eksempel fra miljøvern her. Men prosedyren beskrevet her kan selvfølgelig også brukes på overskridelse av budsjetter, oppnåelse av minimumssalg eller overvåking av temperaturer i tekniske systemer.

Trinn 1: Bygg datatabellen

Uansett om du oppretter et kolonnediagram i PowerPoint og angir verdiene i datatabellen eller om du forbereder alt i Excel og kopierer det ferdige diagrammet til et lysbilde - prosedyren er identisk.

Siden hvert diagram i PowerPoint 2007 eller 2010 er basert på en Excel -tabell, kan du også bruke formler i PowerPoint til å beregne tilleggsverdier:

  1. Legg til to hjelpekolonner i datatabellen. Tilordne kolonneoverskriftene "Normale verdier" og "Grenseverdi overskredet". Det utvidede bordet skal se ut som det i den høyre kolonnen.
  2. Skriv inn følgende formel i kolonnen "Normale verdier" i C2:
    = HVIS (B2 <= 50; B2; "")

Det er B2 den første cellen med lesning og 50 er grensen i vårt eksempel. Informasjonen B2 etter at semikolonet sikrer at måleverdien overføres til denne kolonnen hvis den er mindre enn eller lik 50. Anførselstegnene etter det betyr at kolonnen forblir tom for verdier større enn 50.

  1. Skriv nå inn formelen for den andre hjelpekolonnen i D2. Den gjør akkurat det motsatte og tar på seg verdier større enn 50.
    = HVIS (B2> 50; B2; "")
  2. Kontroller om nødvendig at begge formlene blir kopiert til linjene nedenfor.

Trinn 2: Lag diagrammet

De to ekstra dataseriene overføres automatisk til diagrammet.

  1. Skjul dataserien med de opprinnelige verdiene. For å gjøre dette, klikk på fanen Diagramverktøy / designVelg datoer. Velg dataserien i dialogboksen som åpnes, og klikk på Fjernet.
  2. Høyreklikk på søylene. Velge Formater dataserier. Sett Radakse overlapper100 % og Klaringsbredde40 %.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave