Avi -fil kan ikke spilles av?

Innholdsfortegnelse

Det populære Avi -formatet for videoer viser alderen. Teknisk sett har den lenge vært utdatert, programvare og avspillingsenheter har i økende grad problemer med den.

Windows + Linux / tysk / åpen kildekode. Mange nåværende TVer spiller ikke lenger Avi-filer med høyoppløselige videoer. Det populære redigeringsprogrammet Avidemux viser alltid bare det samme bildet for Avi -filer, uavhengig av hvilket punkt i videoen du navigerer. Avi har hatt sine beste dager. Formater som mp4 eller mkv forbereder seg på å bytte ut den gamle beholderen.
Container? Ja, akkurat: Avi er et containerformat. Dette betyr at det bare danner det ytre skallet der den faktiske bilde- og lydinformasjonen er plassert. Disse er igjen pakket i sine egne formater, for eksempel Xvid eller AVC for bildet og MP3 eller AAC for lyden.
Det er ofte nok å endre emballasjen slik at en gammel videofil kan spilles av på den nye fjernsynet og redigeres i den nye programvaren. Den forseggjorte komprimeringen av videoen forblir uberørt, slik at konverteringen er veldig rask.
Et godt program for dette er MKVToolNix. Dette lar deg pakke om gamle Avi -filer i Mkv slik at de kan kjøres på nye TV -er og kuttes med Avidemux.
Etter at du har installert programmet, åpner du "MKVToolNix GUI". Høyreklikk i det tomme feltet under "Kilder" -fanen. En meny vises der du kan "Legg til filer". Velg videofilen du vil pakke om.
Klikk deretter på "Start Muxing" i midten nedenfor. "Muxing" er en forkortelse for "multiplexing", og det beskriver prosessen med å pakke to eller flere video- og lydsignaler til en felles beholderfil. Dette vil bli gjort på få sekunder, og du vil kunne redigere og spille av din nye MKV -video.
Mer om emnet:
MKVToolNix -prosjektside, med nedlastinger og installasjonsinstruksjoner for Windows og Linux.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave