Hva kan du gjøre med Excel?

Hva du kan gjøre med Excel

Hva du kan gjøre med Excel bortsett fra regneark, er mange brukere ikke klar over: De bruker ofte bare en brøkdel av mulighetene som programmet faktisk tilbyr. Ofte er dette helt tilstrekkelig, tross alt er oppgavene i det daglige arbeidslivet veldig presist definert. Siden du kan gjøre mer med Excel enn å gjøre beregninger, er det imidlertid verdt å ta en oversikt over de andre funksjonene i programmet.

Hva er Excel og hva brukes programmet til?

Excel er først og fremst et regnearkprogram der tabeller kan opprettes og Excel -celler og cellereferanser brukes. Det kan imidlertid gjøre mye mer. Entreprenører og privatpersoner bruker den til å samle, organisere og analysere informasjon. De kan også gjøre beregninger og lage prognoser med eksisterende data. Med Excel kan du også definere og spore mål eller holde øye med økonomi og tidsperioder. Dermed er Excel egnet for å organisere hverdagen i en profesjonell så vel som i en privat kontekst.

Hva er de grunnleggende alternativene i Excel?

Regneark

Siden Excel ble utviklet av Microsoft for regneark, brukes det hovedsakelig til å skrive inn og behandle tekst eller numeriske verdier. Du kan for eksempel i Excel -tabellen

  • Skriv inn verdier i cellene
  • Tilordne verdier til hverandre
  • Lag referanser
  • Bruk formler og funksjoner

I tillegg til numeriske verdier, kan du også bruke alfanumeriske verdier, som muliggjør et bredt spekter av applikasjoner. Makroer kan opprettes hvis brukerne trenger og bruker bestemte kommandoer for ventende oppgaver oftere. For å gjøre dette, er en tastatursnarvei angitt for en kommando slik at den kan nås raskt.

Dataanalyse

Dataene som Excel -brukere legger inn i de enkelte Excel -cellene kan analyseres ved hjelp av funksjoner og formler. For eksempel kan du vise hvor ofte en bestemt verdi vises, hvor høye verdiene er i forhold til visse andre verdier og hvordan de endres under angitte forhold. I tillegg til beregninger, muliggjør Excel også detaljert analyse av tekst eller numeriske verdier.

Diagrammer og grafer

Hvis det er data og verdier i en tabell med mange kolonner og rader, er det nyttig at de kan presenteres tydelig og attraktivt ved hjelp av diagrammer, grafikk eller tabeller. På denne måten er det klare resultatet som kommer frem fra analysen direkte synlig. Microsofts Excel tilbyr mange forskjellige alternativer for grafisk implementering:

  • Kakediagrammer
  • Søylediagrammer
  • Linjediagrammer
  • Spredningsplotter
  • Områdeskart
  • Kolonnediagrammer

Du kan jobbe med forskjellige design, vise verdiene dine i 2D og 3D og prøve forskjellige fargekombinasjoner. På denne måten kan du lage klare presentasjoner som du ikke engang trenger PowerPoint for - selv om du selvfølgelig også kan sette inn diagrammer fra Excel i andre Microsoft Office -programmer.

Hva kan du (fortsatt) gjøre med Excel?

Gjør bokføring enklere

Mange tyske selskaper bruker ikke et eksepsjonelt program som spesialiserer seg på bokføring. Excel tilbyr alle funksjonene du trenger for dem. I tillegg er de ansatte ofte allerede kjent med programmet.

Enten enkel eller dobbel bokføring foretrekkes eller spesielle maler er påkrevd: Excel tilbyr folk for regnskapsinntekts- og utgif.webptsfakturaer ved hjelp av formler eller en grafisk fremstilling, for eksempel i form av en Excel -tabell. Det er også mulig å lage en inntektsoverskuddsberegning.

Administrer beholdninger

Så nyttig som det er i regnskap, kan Excel også brukes til å organisere og registrere beholdning. Brukere kan liste opp varer og tall i Excel -cellene og bruke den betingede formateringen til å markere spesialfunksjonene i eiendelene. Dette gjør at Excel-brukere i hverdagen kan gjøre status og lage beholdningslister på en ressursbesparende måte.

Sett opp en Excel -kalender

Excel kan også være nyttig for å lage en kalender eller agenda. Excel -programmet tilbyr kalendermaler med forskjellige oppsett der private eller profesjonelle avtaler kan legges inn. Oppsettet kan tilpasses personlige behov. Eksempelvis kan Excel -brukere vise hverdager fra søndag til lørdag eller mandag til søndag, skrive ut kalenderen i stående eller liggende format eller lage en skolekalender med 13 måneder.

  1. Åpne Excel.

  2. Gå til "Flere maler" på startsiden.

  3. I søkefeltet kan du søke etter online maler ved å skrive “kalender”.

  4. Klikk deretter på ønsket layout og kalenderen åpnes i Excel.

Lag tidsplaner og spor delmål i Excel

Excel tilbyr også brukere maler for tidsplaner der forskjellige faser av prosjektplanlegging kan registreres eller mål og oppgaver kan opprettes for personlige bekymringer. Dette alternativet gjør det lettere for folk å holde oversikt over definerte tidsperioder, fullførte oppgaver og fremgang.

Hyppige Excel -brukere kan for eksempel også lage en prosjektplan manuelt. Funksjoner kan brukes til å beregne start, varighet og slutt på faser, prosesser eller milepæler.

Tidsregistrering av ansatte

Spesielt i selskaper som jobber med flexitime, er det viktig å registrere arbeidstiden til ansatte kontinuerlig og tydelig. Du finner mange Excel -maler på nettet der du kan angi tidene til hver enkelt ansatt - den vanlige arbeidstiden, så vel som overtiden eller timene han eller hun jobbet i helgen. Timene summeres månedlig eller ukentlig etter behov, slik at du alltid har god oversikt.

Gjøremålslister i Excel for bedre oversikt

Hvis Excel-brukere vil holde oversikt over oppgavene sine, kan de lage en oversiktlig gjøremålsliste for dem. Oppgaver kan listes opp, fargekodes og prioriteres her. Det er til og med mulig å sette inn en avkrysningsboks for å kunne merke av ferdige gjøremål.

  1. For å kunne legge til en avkrysningsboks, trenger du "Developer" i båndet. For Excel 2010 og høyere versjoner, gå til "File" og deretter til "Options". I vinduet som åpnes, går du til "Tilpass bånd" og aktiverer "Utviklerverktøy" ved å klikke i avmerkingsboksen. Bekreft til slutt med "OK".

  2. Klikk på Sett inn i kategorien Utvikler. Du finner deretter ikonet for avmerkingsboksen under "Skjemakontroller". Når du har valgt dette, kan du legge til boksen i en tom Excel -celle.

Lag adressetiketter

Ofte må det sendes et stort antall brev, spesielt i selskaper. For å lage adressetiketter trenger du både Excel og Word - og selvfølgelig arkene med tomme etiketter du vil skrive ut på. Og slik går du frem:

Du åpner en Excel -fil og navngir de enkelte Excel -kolonnene: hilsen, fornavn, etternavn, gate og husnummer, postnummer, by.

Skriv inn adressene nøye og lagre filen.

Åpne Word og gå til "Etiketter" i "Mailings" -fanen.

Under "Alternativer" velger du produsenten av etikettene og typen etikett (denne informasjonen er angitt på etikettens emballasje).

Klikk nå på "Velg mottaker" og velg din egen liste under "Velg eksisterende liste".

Velg dataene under "Sett inn flettefelt for e -post" og kopier innholdet til alle etikettfeltene.

Med "Forhåndsvis resultater" kan du vise etikettene.

Hvis du er fornøyd, velger du "Fullfør og flett" og gir kommandoen "Skriv ut dokument".

Andre triks med Excel

Lag quizer i Excel

Enten det er for klassen eller for å bytte mellom venner og familie: Du kan enkelt lage en enkeltvalgstest med Excel. Gjør følgende for å gjøre dette:

Åpne en arbeidsbok - du trenger bare den første siden av den.

Skriv inn alle spørsmålene under hverandre i kolonne A. Gjør kolonnen så bred at du enkelt kan lese spørsmålene i de enkelte Excel -cellene.

I kolonne B til D skriver du inn tre mulige svar (eller flere, men hvert svar har sin egen kolonne).

Hvis du har tre alternativer, la kolonne E stå tomt for deltakernes svar.

På linje G angir du plasseringen av det riktige svaret, dvs. 1, 2 eller 3.

Høyreklikk på kolonne G og velg "Skjul" slik at ingen kan se de riktige svarene

Skriv inn formlene for beregning av svaret i den tidligere tomme Excel -kolonnen F: = HVIS (ER TOMT (E1); ""; HVIS (E1 = G1; "Riktig"; "Feil")). Dette betyr at ingenting vises i kolonnen hvis det ikke er angitt noe svar i svarkolonne E. Hvis svaret samsvarer med svaret i den skjulte kolonnen G, vises en "riktig". Hvis svaret ikke stemmer, vises en "usann".

Dra formelen ned for å bruke den på alle radene.

Lag en Excel -undersøkelse

En ganske ukjent Excel -funksjon er opprettelsen av en undersøkelse med Excel. Dette kan redigeres og aktiveres direkte online hvis du følger trinnene nedenfor:

Gå til OneDrive og logg på om nødvendig.

Åpne Excel, klikk under "Rediger" på "Undersøkelse" og velg "Opprett ny undersøkelse".

Gi undersøkelsen en tittel og beskriv den kort.

Nå kan du skrive inn spørsmålene dine med tittel og beskrivelse.

Velg blant de gitte svaralternativene det som passer best. Du har alternativtekst, avsnittstekst, nummer, valg, ja / nei og dato. Hvis du velger "Utvalg", må du angi svaralternativene som deltakerne kan velge blant. Skriv inn alle mulige svar i en ny Excel -linje.

Når du har formulert alle spørsmålene og angitt dem med mulige svar, kan du vise en forhåndsvisning.

Hvis du er fornøyd, godkjenner du undersøkelsen. Excel vil opprette en lenke for deg som du kan sende via e -post. Alternativt kan du få en QR -kode generert som du kan sende til smarttelefoner.

Konklusjon: Excel er et program med et bredt spekter av mulige bruksområder

Excel er ideell for dataanalyse, for beregninger i forvirrende tabeller og for visuell fremstilling av tall gjennom diagrammer. Men du kan gjøre mye mer med Excel. Programmet gjør det mulig for noen ukjente funksjoner å organisere og planlegge hverdagens profesjonelle og private liv. For eksempel er alternativene for å lage planer med maler, undersøkelser eller en quiz spesielt egnet for Excel -brukere som er kjent med programmet og ønsker å fortsette å jobbe med det.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave