Avrunding opp og ned med LibreOffice Calc

Innholdsfortegnelse

Calc avrunder desimaler med et klikk med musen, men hva om du vil avrunde før desimaltegnet?

Windows + Linux / tysk / åpen kildekode. Hvor mange desimaler som skal vises, kontrolleres i LibreOffice Calc med de tilsvarende to symbolene i formatlinjen. Det ene symbolet legger til et sted, det andre fjerner et sted. Den siste av de gjenværende sifrene er avrundet. Internt lagres tallene fortsatt med den høyeste tilgjengelige nøyaktigheten.
Hvis du vil avrunde før desimaltegnet, kan du bruke en formel i stedet. ROUND () -funksjonen avrunder et hvilket som helst antall steder før eller etter desimaltegnet. Funksjonen har to parametere: tallet som skal avrundes og antall ønskede sifre. Det kan se slik ut, for eksempel:
= RUND (N21; 2)
I dette eksemplet tar formelen tallet fra celle N21 og avrunder det til to desimaler. Hvis du vil avrunde et tall til hele tall, angir du et null som den andre parameteren, fordi du vil ha null desimaler:
= RUND (N21; 0)
For å runde før desimaltegnet, angir du antall sifre som et negativt tall:
= RUND (N21; -2)
Denne formelen runder til hele hundre.
Forsiktig: Hvis du får desimaler til å forsvinne ved hjelp av et tallformat, beholdes hele presisjonen av tallet internt. Dette er ikke tilfellet med funksjonen ROUND (). Det er her nøyaktigheten faktisk går tapt.
Hvis du formaterer et avrundet tall med flere desimaler, vil Calc legge til et tilsvarende antall nuller.
I tillegg til standard ROUND -funksjonen, er det andre måter å forkorte tall på. Med ROUND UP runder du alltid opp, selv om det er mindre enn 5 etter desimaltegnet. Det motsatte av dette er ROUNDING.
Mer om LibreOffice Calc

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave