LibreOffice: Disse håndbøkene er tilgjengelige

Hvorfor manualer er veldig nyttige på LibreOffice

LibreOffice er en gratis programvarepakke som inneholder alle nødvendige applikasjoner for vanlig kontorarbeid. Dette gjør det til et fritt tilgjengelig motstykke til det populære, men betalte Microsoft Office. Som med dette inneholder LibreOffice typiske programmer for redigering av tekster, beregning med tabeller, presentasjoner og tegninger. Et databasesystem og en formel -editor er også en del av pakken. For at du skal kunne utnytte disse fordelene optimalt, er det tilgjengelig en rekke digitale manualer som gir deg et omfattende innblikk i mulighetene for programvarepakken.

Hvordan bruker jeg LibreOffice?

Et dobbeltklikk på det tilhørende ikonet starter LibreOffice, hvorpå alle tilgjengelige programmer åpnes. Du kan velge mellom følgende alternativer:

  • Tekstbehandler
  • Calc for regneark
  • Imponere for å lage presentasjoner
  • grafikkprogrammet Draw
  • databasesystembasen
  • i tillegg til formelredaktøren Math

Hvorfor er en manual nyttig?

For å gjøre det enda enklere å komme i gang med LibreOffice, tilbyr de ansvarlige selv mange korte manualer som forklarer hvordan de enkelte applikasjonene skal brukes. Disse ble opprettet av medlemmer av samfunnet, og derfor kommer informasjonen de inneholder førstehånds og forklarer de tilgjengelige funksjonene på en spesielt forståelig måte. Det er separate manualer tilgjengelig for alle applikasjoner, som kan lastes ned gratis fra LibreOffice -nettstedet.

LibreOffice Writer Guide

Håndboken for tekstbehandlingsprogrammet Writer består av 17 kapitler, som inneholder både grunnleggende for nybegynnere og spesifikk informasjon for avanserte brukere. Dette inkluderer blant annet de kapitlene som forklarer de respektive innstillingsalternativene og funksjonene, men også de som forklarer feltkommandoer og masterdokumenter.

LibreOffice Calc Guide

Håndboken for regnearkprogrammet Calc er strukturert på en lignende måte. I totalt 14 kapitler med tilleggsvedlegg forklarer de ansvarlige i LibreOffice hvordan du kan komme nærmere å bruke Calc for første gang før du selv mestrer avanserte oppgaver. På denne måten dekker kapitlene som inkluderes alt fra innledende innganger og diagrammer til makroer og datapiloter.

LibreOffice Impress Guide

Svært detaljert informasjon er også tilgjengelig for Impress presentasjonsverktøy. Den tilhørende håndboken strekker seg til elleve kapitler som, i tillegg til formatering og maler, også formidler oppretting av lysbildefremvisninger og inkludering av kommentarer på en forståelig måte.

LibreOffice Draw Guide

Hvis du vil bruke LibreOffice til å produsere tegninger, finner du riktig kunnskap i manualen for grafikkprogrammet som tilbys. I tillegg til dialogvinduene og menylinjene, formidler dette i elleve kapitler spesielt detaljert oppretting og redigering av grafiske objekter og diagrammer.

LibreOffice Base Guide

Håndboken for Base -databasesystemet inneholder elleve kapitler som først forklarer databasers generelle funksjon. Med denne kunnskapen lærer du deretter hvordan du oppretter, administrerer og til og med automatiserer databaser i Base. I tillegg til dette innholdet inneholder denne håndboken også flere eksempeldatabaser som du umiddelbart kan sette det du har lært på prøve.

LibreOffice Math Guide

Matematikkhåndboken lærer deg hvordan du bruker LibreOffice -formelditoren riktig. Fire kompakte kapitler, inkludert tilleggsvedlegg, inneholder all informasjon som muliggjør optimal bruk.

Hurtigguider for LibreOffice

Til slutt tilbyr de ansvarlige i LibreOffice også en kort guide som presenterer hele serien av programvarepakken i klare seksjoner. Hovedfokuset i denne overordnede håndboken er først og fremst den grunnleggende konfigurasjonen og innstillingen for alle applikasjonene som følger med.

LibreOffice -håndbøkene gir detaljerte forklaringer

Det omfattende utvalget av LibreOffice -produkter kan allerede høres kjent ut for mange brukere, ettersom programmene det inneholder nå regnes som standard i daglig kontorarbeid. Det kan derfor tenkes at nye brukere vil ha lett for å gjøre noen ting, forutsatt at de har annen erfaring.

Dette tilbudet er også spesielt egnet for brukere som arbeider med en slik programvarepakke for første gang. Manualene er designet for å starte med grunnleggende kunnskap og for å bringe gradvis mer sofistikerte funksjoner nærmere deg. Av denne grunn er det verdt å ta en titt på LibreOffice -nettstedet.

Skulle det mislykkes, inneholder manualene som tilbys all nødvendig informasjon om de respektive programmene for å hjelpe deg med å løse eventuelle problemer som kan oppstå. Inndelingen i mindre kapitler gjør søket etter det riktige emnet enda enklere og raskere.

FAQ

Er LibreOffice kompatibelt med Microsoft Office -filer?

Som en frittstående programvarepakke lagrer LibreOffice også dokumenter i sitt eget format. For eksempel eksporteres tekstfiler som odt. Filer. Ikke desto mindre kan filer som er opprettet i Microsoft Office i de fleste tilfeller åpnes og redigeres i LibreOffice.

Hvilke operativsystemer kan LibreOffice brukes med?

Programvaren kan brukes med alle vanlige enheter som fungerer på grunnlag av Microsoft, macOS og Linux. I tillegg kan LibreOffice også brukes på smarttelefoner og nettbrett med Android og iOS.

Hva er forskjellen på OpenOffice?

LibreOffice kom fra OpenOffice i 2011, og derfor bruker begge pakkene noen ganger de samme formatene for lagrede dokumenter. OpenOffice vil fortsette å fungere, men LibreOffice vil motta oppdateringer og nye funksjoner oftere.

Du finner flere artikler om bruk av Libre Office her:

Slik tilpasser du utseendet til LibreOffice

Hvis LibreOffice ikke lenger starter

Hvordan lage PDF -skjemaer med OpenOffice

Slik redigerer du makroer fra Microsoft Office

Installer utvidelser for OpenOffice

Slik bruker du det nye symbolbåndet i LibreOffice

Passordbeskyttelse med LibreOffice

Hvordan batchkonvertere filer

OpenOffice.org: Juster bildeteksten til grafikken

Del vinduer i LibreOffice

Slik lar du makroer kjøre automatisk

Slett formateringen i OpenOffice helt

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave