Angi og endre tallformat for Excel -celleområde via VBA -makro

Innholdsfortegnelse

Hvis du endrer tallformatet til en individuell celle eller et celleområde med en VBA -makro, kan du formatere tabeller og dataområder raskt og enkelt i henhold til dine krav uten at brukeren trenger å gjøre noe.

Det er enkelt å endre tallformatene i et Excel -regneark. Med tastekombinasjonen CTRL 1 kan du åpne FORMAT CELLER -dialogboksen i alle Excel -versjoner og endre utseendet på cellene dine.

Men hva gjør du når du vil endre formatet på celler fra en makro? Figuren nedenfor viser en tabell med data i kolonnene A og B.

Du vil omdefinere tallformatet for området B2: B25 og bruke et kommersielt format med to desimaler. Bruk følgende makro:

Sub LegeZahlenformatFest ()
Område ("B2: B25"). NumberFormat = "#, ## 0.00"
Slutt Sub

Etter starten vil listen bli formatert på nytt. Tallene i området B2: B25 har fått nye tallformater. Følgende figur viser resultatet:

For å gå inn i makroen, trykk ALT F11 i Excel for å åpne VBA -editoren. Velg kommandoen INSERT - MODULE i VBA -editoren og angi makroen. For å starte makroen, aktiver tastekombinasjonen ALT F8 i Excel. De to hurtigtastene for å starte VBA -editoren og makroen fungerer i alle versjoner av Excel.

I makroen kan du bruke referansen "B2: B25" til å angi hvilket celleområde som skal gis et nytt tallformat. Området i det aktive regnearket som er aktivt, er alltid formatert. Hvis du bare vil formatere en enkelt celle, må du bare inkludere en enkelt celleadresse i denne referansen.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave