Slik oppretter du en LibreOffice -database

Innholdsfortegnelse

I Calc kan du samle data i tabeller. Men bare med Base kan du logisk koble flere tabeller med hverandre.

For å opprette en database med LibreOffice, klikk på "Database" etter starten. Når programmet spør deg hvordan du vil fortsette, merker du av for at du vil "opprette en ny database" og klikker på "Neste".

Deretter spør veiviseren om den nye databasen skal registreres i LibreOffice. Hvis du vil bruke dataene fra din nye database med andre LibreOffice -moduler, må du registrere dem, ellers trenger du ikke gjøre det. Du trenger for eksempel en registrert database hvis du vil generere skjemabrev i Writer med adresser fra en adressedatabase eller for å generere fakturaer fra en ordredatabase med Writer. For mange applikasjoner er det imidlertid tilstrekkelig å få tilgang til databasen selv med Base -databasemodulen. Om nødvendig kan du alltid registrere databasen i LibreOffice senere.

Base er en relasjonsdatabase. Det betyr at det fungerer med tabeller. Et regneark gjør det også, men forskjellen er at en database i utgangspunktet kobler flere tabeller sammen. For eksempel kan du koble adressene til kundene dine til listen over bestillinger. Så du trenger ikke å skrive ned hele adressen for hver bestilling. Et kundenummer er tilstrekkelig til at Base kan finne adressen om nødvendig og sende den ut - for eksempel for å generere en faktura i Writer.

En annen fordel med databaser er skjemaer. I et regneark skriver du alltid poster linje for linje. I stedet kan du i Base definere skjemaer som ordner inndatafeltene tydeligere slik at inndatafeil unngås.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave