Kunstig intelligens for alle

Innholdsfortegnelse

I dag i nyhetskortet: rutetabeller i sanntid, krypterte tilkoblinger, operativsystemer å prøve ut og et AI-system for bringebæret.

Internett blir tryggere
Letsencrypt -initiativet har satt seg som mål å kryptere alle internettservere over hele verden med https. Dette er veldig enkelt og gratis med denne tjenesten. Letsencrypt er så enkelt at det til og med er verdt for ekstern tilgang til en hjemmeserver. Så hvis du har din egen server, krypter du tilkoblingene! Og hvis du bruker andres server som fremdeles ikke krypterer, få dem i gang! Letsencrypt har allerede utstedt 100 millioner sertifikater.
https://letsencrypt.org/
Kunstig intelligens for alle
Microsoft har gitt ut programvare som lar deg installere kunstig intelligens på en Raspberry Pi. Selvlæringsprogrammet kan blant annet brukes til bildegjenkjenning. Den kjører helt på bringebæret ditt og krever ikke tilkobling til en sky. Prosjektet er på et tidlig stadium og derfor spesielt egnet for eksperimenter.
https://news.microsoft.com/features/democratizing-ai/
Tidsplaner for åpen kildekode i sanntid
Når går neste tog? Er bussen min i tide? Moderne sanntidssystemer for offentlig transport kan svare på slike spørsmål. "Onebusaway" -prosjektet gir et åpen kildekode -system for dette. Systemet inkluderer servere og databaser som transportselskapene kan installere i tillegg til apper for kunder.
https://onebusaway.org/
Prøv operativsystemer
Hvis du vil teste forskjellige Linux -varianter, anbefaler jeg VirtualBox og OSBoxes. Med VirtualBox lager du en virtuell PC i PCen. Og OSBoxes-prosjektet samler ferdige filer som du kan starte en slik boks med.
http://www.osboxes.org/
https://www.virtualbox.org/

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave